Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy 2015-ben Thierry Neuville mellett Dani Sordo lesz a csapat másik pilótája. A 31 éves spanyol versenyző egy két éves megállapodást kötött az alzenaui alakulattal.

A Hyundai Motorsport folyamatos fejlődésében Sordonak is kulcsszerepe volt. Németországban Neuville megszerezte az i20 WRC első győzelmét, míg a spanyol pilóta a dobogó második fokára állhatott fel.

A csapat azt még nem jelentette be, hogy Sordo melyik versenyeken fog rajthoz állni, de várhatóan legalább tíz futamon ő vezetheti majd a kettes számú i20 WRC-t.

141104 sordo n2

„Nagyon örülök, hogy a sikeres debütáló szezon után továbbra is együtt dolgozhatok majd a Hyundai Motorsporttal. Idén megmutattuk, mire is képes az i20 WRC. Soha nem fogjuk elfelejteni a németországi kettős győzelmünket, az egy igazán különleges pillanat volt. Ez egy nagyon lelkes csapat, és már nagyon várjuk a folytatást, valamint azt, hogy tovább fejlődhessünk.” –nyilatkozta Dani Sordo.


A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan a következőket mondta: „Dani az idei évben bebizonyította, hogy mire is képes különböző útfelületeken. Megmutatta, milyen gyors változó körülmények között, szembe a kihívásokkal, és ami a legfontosabb, hogy egy fantasztikus csapatjátékos. Örömünkre szolgál, hogy 2015-ben és 2016-ban is együtt dolgozhatunk vele. Jövőre legalább tíz verseny lesz Thierry csapattársa, 2016-ban pedig teljes szezont mehet. Úgy gondolom, hogy a pilótafelállásunk így nagyon erős lesz. Thierry és Dani fantasztikus munkát végzett Németországban, ahol kettős győzelmet arattunk. Reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk az ünneplésre.”


További híreink a rally világából