Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyenlőre kérdéses Robert Kubica 2015-ös rally világbajnoki szereplése, mivel a lengyel versenyző még egy csapattal sem tárgyalt a jövőjével kapcsolatban.

A Volkswagennél és a Hyundainál már nincs szabad pilótaülés, a Citroen és az M-Sport pedig megerősítette, hogy még nem tárgyaltak a korábbi Forma-1-es versenyzővel.

Kubica 2013-ban a Citroen színeiben megnyerte a WRC 2 bajnoki címet, idén pedig az M-Sport egyik Ford Fiesta RS WRC-jét hajtja kisebb-nagyobb sikerrel.

141103 kubica n2

Az M-Sport csapatfőnöke, Malcolm Wilson a következőket mondta: „Még nem beszéltünk a jövő évről. Tudnunk kell, hogy Robert mit akar csinálni. Természetesen érdekelne minket a lehetőség, hogy továbbra is együtt dolgozzunk, de ehhez el kell kezdenünk a tárgyalásokat és meg kell nézni a lehetőségeket.”


Kubica szűkszavúan nyilatkozik ezzel a témával kapcsolatban: „Egyelőre azt tudom mondani, hogy jövőre is a volán mögött leszek, de még nem tudom, hogy hol.”
Arra a kérdésre, hogy a Wales Rally lesz-e az utolsó világbajnoki futama, a következőket mondta: „Nem tudom, még az is elképzelhető. Fogalmam nincs, hogy mit fogok csinálni a következő évben.”

Kubica akár a pályaautózáshoz is visszatérhet, igaz az előző szezon végén tisztán kijelentette, hogy a rallyban szeretne még jó pár évet eltölteni. Kubica idén nem szerepel túl fényesen a rally Vb-n. A legsikeresebb versenye az Argentin Rally volt, ahol a hatodik helyen ért célba, a bajnokságban pedig jelenleg a tizenötödik pozíciót foglalja el.


További híreink a rally világából