Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jan Kopecky tavaly megnyerte az FIA Rally Európa-Bajnokságot, idén pedig egy másik FIA sorozat, az Ázsia-Óceánia Bajnokság (APRC) legjobbja lett.

A bajnokság ötödik futamán, a Hokkaido Rallyn Jan Kopecky elsőként ért célba. MRF-es csapattársa és legfőbb riválisa, Gaurav Gill szombaton hibázott és kiesett a versenyből. Kopecky több mint 40 másodperccel előzte meg a második helyen befutó, Toshihiro Arait.
A cseh pilóta behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben, így két futammal a vége előtt már a megünnepelhette a sikerét.

140930 aprc n2

„A szezon összes versenye idegen volt számunkra, de úgy gondolom, hogy jól vettük az akadályokat. Szeretnék köszönetet mondani a navigátoromnak, Pavel Desler-nek, aki nélkül elvesztem volna az ázsiai erdőkben.” –nyilatkozta Kopecky.

A tavalyi bajnok Gaurav Gill a következőket mondta: „Természetesen szerettem volna megvédeni a címemet, de Jan megérdemelten lett bajnok, így csak gratulálni tudok neki. A bajnoki serleg a legjobb helyre került. A Skoda ismét az első lett a gyártók között, és örülök, hogy ehhez a sikerhez én is hozzájárulhattam.”


A 13. Rally Hokkaido végeredménye:

1. J.Kopecky – P.Desler (Skoda Fabia S2000)   2:12:29.5
2. T.Arai – N.Takeshita (Subaru Impreza WRX STi)   +42.3
3. H.Yanagisawa – Y.Nakahara (Subaru Impreza WRX STi)   +3:39.7
4. Y.Sumiyama – N.Kase (Subaru Impreza STi N16)   +4:47.9
5. T.Niihori – V.Sukosi (Subaru Impreza STi)   +9:40.6

A bajnokság állása:

1. Jan Kopecky   151 pont
2. Gaurav Gill   104
3. Jun Xu   97
4. Mark Pedder   90
5. Michael Young   88

Az APRC következő állomása november 7-9. között, a China Rally lesz.


Friss nemzetközi rally hírek