Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hoonigan Racing Division amerikai pilótája, Ken Block bemutatta azt az 1400 lóerős, összkerekes Porsche SVRSR-t, amellyel az idei Pikes Peak-en fog versenyezni.

A "Hoonipigasus" névre keresztelt autót a BBi Autosport építette, a festését pedig a híres művész, Trouble Andrew, alias Gucci Ghost készítette az 1971-es Le Mans-i Porsche 917/20 "Pink Pig" mintájára.

220517 ken block pikes peak n2

„A Pikes Peak miatt lettem autóversenyző. Sok példaképem indult és nyert ezen a legendás viadalon, mint például Walter Röhrl, Ari Vatanen, Michéle Mouton, Sébastien Loeb vagy Rod Millen. Mindig is szerettem volna a legmagasabb szinten részt venni, és az abszolút győzelemért harcolni a Pikes Peak-en - a csapatom, valamint a BBi Autosport most megalkotta ezt a csodálatos Porschét, amellyel jó esélyünk lesz erre. Örülök, hogy részese lehetek ennek az ikonikus eseménynek, és készen állok erre a hatalmas kihívásra.” -nyilatkozta Ken Block.

220517 ken block pikes peak n3

A Pikes Peak-i nemzetközi hegyiverseny (Pikes Peak International Hill Climb) június 26-án kerül megrendezésre az amerikai Kolorádóban. A pálya 12,42 mérföld (kb. 20 kilométer) és 156 kanyar található rajta, a célvonal pedig a tengerszint felett 4302 méterrel húzódik. A rekordot Romain Dumas tartja, aki 2018-ban 7:57.148-as idővel teljesítette a távot az elektromos Volkswagen I.D. R volánja mögött.

Fotó: Hoonigan Racing Division

Friss nemzetközi rally hírek