Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alig telt el két hét azóta, hogy Nasser Al-Attiyah megszerezte negyedik Dakar-győzelmét, most ismét a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett. Ezúttal a MERC nyitófutamán diadalmaskodott az R5-ös Polo-val.

Nasser eddig tizenhét alkalommal nyerte meg a közel-keleti rallybajnokságot (FIA MERC), és a 2022-es szezont is győzelemmel kezdte. A katari pilóta a saját Volkswagen Polo GTI R5-ösével állt rajthoz Ománban, azonban most nem Mathieu Baumel diktálta neki az itinert, hanem a spanyol Alba Sánchez González. Al-Attiyah a nyitónapon mind a hét szakaszsikert bezsebelte, és több mint 8 és fél perces előnyt épített ki az őt üldöző Petr Kačírekkel szemben. A második napon visszavett a tempóból, de így is megelőzte cseh ellenfelét az összes gyorson, így több mint negyed órás előnnyel ért célba. A harmadik helyen Nasser unokatestvére, Nasser Khalifa Al-Attiyah végzett egy Ford Fiesta R5-tel.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Jó tempót tudtunk diktálni, de nem kockáztattunk feleslegesen, és így sikerült elkerülnünk a defekteket. Az utolsó napon arra törekedtünk, hogy karcolás nélkül célba vigyük az autót. Nagyon tetszettek a szakaszok, és csodálatos helyeken versenyezhettünk. Alba fantasztikus munkát végzett, és örülök, hogy mellettem ünnepelhette első sikerét a MERC-ben.” –nyilatkozta Nasser Al-Attiyah, aki pályafutás 79. győzelmét szerezte meg Ománban.

A 28. Oman Rally Sohar International végeredménye:
1. N.Al-Attiyah – A.Sánchez González (VW Polo GTI R5)   2:25:17.2
2. P. Kačírek – V.Kopáček jun. (Skoda Fabia R5)   +15:13.8
3. N.Al-Attiyah – G.Bernacchini (Ford Fiesta R5)   +18:12.1
4. H.Soomar – W.Al.Shaibani (Mitsubishi Lancer Evo VII)   +33:13.5
5. I.Abu Jamous – E.Juma’a (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +40:21.9
6. I.Al-Shorafa – Y.Juma (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +44:04.6
7. H.Al-Wahaibi – T.Sircombe (Skoda Fabia Rally2 evo)   +48:32.4
8. A.Al-Rawahi – A.Al-Hmoud (Skoda Fabia Rally2 evo)   +49:33.1
9. A.Nawfal – B.Qassimi (Yamaha YXZ)   +1:02:19.2
10. M.Soomar – B.Al-Qasmi (Kia Rio)   +2:11:29.0

A bajnokság február 10-12. között a Qatar International Rallyval folytatódik.

Fotó: marca.com

Friss nemzetközi rally hírek