Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ezen a hétvégén rendezték meg az osztrák rally bajnokság zárófutamát, a Waldviertel Rallyt, ahol több magyar páros is rajthoz állt.

Az alsó-ausztriai Fuglau környékén megrendezett viadalon nyolc szakasz várt a mezőnyre. A versenyt a hazai közönség előtt autózó Simon Wagner – Gerald Winter páros kezdte a legjobban, akik az Eurosol Racing Team Hungary által felkészített Škoda Fabia Rally2 evo-val indultak. A délelőtt folyamán Wagner két szakaszsikert könyvelhetett el, ahogy Klausz Kristóf is két alkalommal tudott első időt autózni a Fabiával. Négy gyorsaságit követően Klausz 2,6 másodperccel vezetett az összetettben osztrák ellenfele előtt.
A délutáni körben tovább folytatódott Wagner és Klausz csatája az első helyért. Az osztrák két szakaszsikerrel kezdte a második kört, így átvette a vezetést az összetettben, azonban a hetedik gyorson, a 18,28 kilométeres RK Manhartsberg 2-n Klausz Kristóf fantasztikus időt autózott, és ismét az élre állt. A Power Stage-en Wagner csupán egy tizeddel volt gyorsabb magyar ellenfelénél, így Klausz Kristóf ünnepelhetett a pódium legmagasabb fokán. A harmadik helyen Günther Knobloch végzett a Škoda Fabia R5-tel. A László Zoltán – László Martin Fordos alakulat a 19. pozíciót szerezte meg Ausztriában.
A Porsche 997-tel induló Rafael Tamás – Szabó Balázs kettős a második gyorson technikai hiba miatt állt ki, ahogy a Rongits Attila - Hannus László páros is, akik szintén műszaki probléma miatt adták fel a futamot.

A 4. Rallye W4 2021 végeredménye:
1. Klausz Kristóf – Csányi Botond (Škoda Fabia Rally2 evo)   1:06:31.9
2. Simon Wagner – Gerald Winter (Škoda Fabia Rally2 evo)   +2.2
3. Günther Knobloch – Jürgen Rausch (Škoda Fabia R5)   +1:51.6
4. Philip Kreisel – Daniel Foissner (Škoda Fabia Rally2 evo)   +2:13.0
5. Luca Waldherr – Claudia Maier (Citroen DS3 R5)   +2:59.0
6. Johannes Keferböck – Thomas Hummer (Škoda Fabia Rally2 evo)   +3:16.6
7. Florian Auer – Elke Irlacher (Mitsubishi Lancer Evo VIII)   +5:23.9
8. Christop Zellhofer – Alessandra Baumann (Suzuki Swift ZMX)   +5:24.8
9. Marius Zapała – Łukasz Gwiazda (Škoda Fabia R5)   +6:29.6
10. Roland Stengg – Anna-Maria Seidl (Opel Corsa Rally4)   +7:23.4

19. László Zoltán – László Martin (Ford Fiesta Rally3)   +11:30.8

Friss nemzetközi rally hírek