Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Škoda Motorsport felfüggesztette a Fabia Rally2 evo gyártását. Ezt a döntést a Covid-19-világjárvány következtében az ellátási láncban kialakult nehézségek miatt voltak kénytelenek meghozni Mladá Boleslavban.

A Fabia R5, valamint a Fabia Rally2 evo kategóriájának egyik legnépszerűbb rallyautója. 2014 óta több mint 1000 futamgyőzelmet szereztek ezzel az autóval világszerte. Ugyan a Škoda Motorsport idén hivatalosan nem képviselteti magát a versenyeken, folytatták az autók építését, és támogatták a Toksport WRT csapatát, amellyel Andreas Mikkelsen megszerezte az Európa- , és világbajnoki (WRC2) címét.

A Škoda Motorsport vezetője, Michal Hrabánek, valamint az ügyfélprogram-vezetője, David Jareš  a következő írást hozták nyilvánosságra: „A koronavírus-járvány következtében a globális autóipar ellátási láncaiban tapasztalt problémák sajnos kihatással vannak az motorsport szegmensére is. Minden erőfeszítésünk ellenére az alkatrészek hiánya egyre nehezebbé teszi a termelést, és előfordulhat olyan is, hogy lehetetlenné válik új autók építése. Ezek a nehézségek a rallyautók tartalék alkatrészeinek értékesítését és forgalmazását is érintik, mivel már több mint 400 darab autót szállítottunk ki az ügyfeleinknek világszerte. Annak érdekében, hogy a jelenlegi ügyfeleinket megfelelően ki tudjuk szolgálni, kénytelenek voltunk meghozni ezt a nehéz döntést, hogy felfüggesztjük az új autók gyártását. Továbbá sajnos nem tudunk újabb megrendeléseket fogadni egyetlen új versenyautóra sem. Köszönjük a megértésüket, és elnézést kérünk a kellemetlenségért.”

A Škoda hozzátette, hogy biztosítják az ügyfeleket arról, hogy folyamatosan felülvizsgálják a kialakult helyzetet, és felveszik a kapcsolatot azokkal, akik már leadták a megrendelésüket.

Friss nemzetközi rally hírek