Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ken Block bejelentette, hogy az Audinál folytatja a pályafutását, és közösen fognak dolgozni a négykarikás márka elektromos versenyautóin.

Az amerikai pilóta az elmúlt években belekóstolt az autósport több szakágába is, de leginkább a Gymkhana-videókkal szerzett hírnevet, amelyekben ikonikus helyszíneken füstöli a gumikat nagy teljesítményű autókkal. Blockot először Subaruval, majd Forddal láthattuk versenyezni az amerikai rallybajnokságban (ARA), illetve a rally világbajnokság futamain, de kipróbálta a rallycrossozást is. Az 53 esztendős pilóta most elárulta, hogy a jövőben az Audinak fog segíteni az elektromos versenyautók fejlesztésében.

„Az Audi az a márka, amely lángra lobbantotta bennem a motorsportok iránti szenvedélyt.” –kezdte Block. „Nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdhetem ezt az új fejezetet a pályafutásomban. Az Audival közösen fogunk dolgozni az innovatív projekten, és igyekszünk majd feszegetni az elektromos mobilitás határait.”

210922 ken block audi n1

Block tinédzser volt, amikor az Audi a 80-as években forradalmasította a rally-világbajnokságot, illetve amikor Walter Röhrl rekordidő alatt teljesítette a híres Pikes Peak-i hegyiversenyt a közel 600 lóerős Audi Sport quattro S1-gyel. Block ezeket a legendás gépeket látva határozta el, hogy autóversenyző lesz.

Block nem tétovázott, és már ki is próbálta az Audi jelenleg legerősebb elektromos autóját, az Audi RS e-tron GT-et, de vezette a négykarikás márka legendás versenygépeit is. - „Az Audi RS e-tron GT nagyon meglepett. Fantasztikusan néz ki az autó, és az Audi szakemberei nagy hangsúlyt fektettek a részletekre. Csodálatos érzés volt vezetni, mivel hihetetlenül gyors ez a kocsi, és az alacsony súlypontnak köszönhetően nagyon jól kezelhető.”

210922 ken block audi n3

Block a 2020-as Dakar Rally utolsó szakkaszát egy E-SUV prototípussal teljesítette, és a harmadik időt érte el vele, a „Projekt E” rallycross tavalyi nyitófutamán, a svédországi Höljesben pedig diadalmaskodni tudott a teljesen elektromos Ford Fiesta ERX-szel.

210922 ken block audi n2

Oliver Hoffmann, az Audi műszaki fejlesztési igazgatója a következőket mondta: „Minden nap arra törekszünk, hogy feszengessük a határokat, és hogy megteremtsük mobilitás jövőjét. Célunk az, hogy lenyűgözzük az ügyfeleinket a progresszív tervezéssel, az innovatív technikával, és a széleskörű digitális ökoszisztémával. Örülök, hogy sikerült Ken Blockot és csapatát az Audihoz csábítanunk. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudnak majd segíteni nekünk a jövő felé vezető úton. Üdvözöljük őket a csapatban.”

Fotók: audi-mediacenter

Friss nemzetközi rally hírek