Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah tetemes előnnyel nyerte meg a közel-keleti rallybajnokság (FIA MERC) idei második fordulóját, a Jordán Rallyt. Ez volt a katari pilóta tizennegyedik sikere Jordániában.

A tizenhatszoros MERC-bajnok Nasser Al-Attiyah és francia navigátora, Mathieu Baumel mind a tíz szakaszsikert bezsebelték a Volkswagen Polo GTI R5-tel, és végül több mint 17 perces előnnyel értek célba a Meshari Al-Thefiri – Nasser Al-Kuwari páros előtt. A harmadik helyen a libanoni Alex Feghali – Georges Deaibess mitsubishis kettős fejezte be a viadalt.
Al-Attiyah unokatestvére, Nasser Khalifa Al-Attiyah és olasz navigátora, Giovanni Bernacchini az ötödik helyen teljesítették a távot a Ford Fiesta R5-tel.

„Ez egy fantasztikus nap volt, és nagyon jól éreztem magam.” –kezdte Nasser Al-Attiyah. „Szeretek Jordániában versenyezni, és ismét sikerült nyernünk, aminek köszönhetően nagy előnnyel vezetjük a közel-keleti bajnokságot. A következő versenyünk a Libanon Rally lesz, ahol hasonlóan jól akarok majd teljesíteni. A célom az, hogy megvédjük a bajnoki címünket.”

A Jordan Rally 2021 végeredménye:
1. N.Al Attiyah – M.Baumel (Volkswagen Polo GTI R5)   22:49:06.0
2. M.Al-Thefiri – N.Al-Kuwari (Mitsubishi Lancer Evo X)   +17:04.8
3. A.Feghali – G.Deaibess (Mitsubishi lancer Evo X)   +19:30.6
4. S.Shaban – E.Juma’a (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +35:32.9
5. N.Al-Attiyah – G.Bernacchini (Ford Fiesta R5)   +50:07.1
6. S.Al-Saif – F.Al-Suwayh (Can-Am Maverick X3)   +1:02:57.5
7. I.Al-Shorafa – M.Juma (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +1:07:27.1
8. A.Aref – A.Jankhot (Renault Clio)   +1:22:47.0
9. H.Kahy – C.Hanna (Skoda Fabia R2)   +1:59:43.4

A közel-keleti rallybajnokság szeptemberben a Libanon Rallyval folytatódik.

Fotó: iloveqatar.net

Friss nemzetközi rally hírek