Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg után egy újabb világbajnok pilóta, Jan Kopecký is rajthoz áll majd a magyar rallybajnokság futamain.

A Topp-Cars Rally Team februárban jelentette be, hogy Herczig Norbert és Ferencz Ramón a csapat Skoda Fabia Rally2 evo-jával fog versenyezni az FIA ERC-ben. A Topp-Cars most megerősítette, hogy a világ- és Európa bajnok Jan Kopecký idén elindul a magyar rallybajnokságban a Fabia Rally2 evo-val, az itinert pedig  Jan Hloušek diktálja majd neki.

Kopecký eddig háromszor versenyzett Magyarországon. 2005-ben a Mikulás Rallyt a harmadik helyen zárta egy Mitsubishi Lancer Evo VII-tel, rá egy évre pedig a Szombathely Rally láthattuk egy Skoda Fabia WRC volánja mögött. 2011-ben az IRC magyarországi futamán a Skoda Motorsport Fabia S2000-ével vett részt, és sikerült is nyernie a pécsi futamon.

A cseh pilóta 2013-ban a rally Európa-bajnokságot, 2018-ban pedig a WRC 2-t nyerte meg a Skoda Motorsport pilótájaként. A cseh rallybajnokságban eddig hét alkalommal (2004, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019) tudott az élen végezni.   

Kopecký és Hloušek az ORB mellett a cseh rallybajnokságban is elindul 2021-ben az Agrotec Škoda Rally Team színeiben.

Fotó: @JanKopeckyOfficial

Friss nemzetközi rally hírek