Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ken Block az elmúlt években Forddal versenyzett, most azonban bejelentette, hogy egy Skoda Fabia R5+ -szal fog rajthoz állni a massachusettsi Rally in the 100 Acre Wood-on.

Az amerikai pilóta eddig hét alkalommal (2006-2010, 2012, 2014) nyerte meg a Salem központú viadalt. Block és a Ford útjai több mint egy évtized után idén szétváltak, így lehetősége nyílt más márkákat is kipróbálni. A Rally in the 100 Acre Wood-on (március 19-20.) a McKenna Motorsport Skoda Fabia R5+ -szával fog indulni.

„Imádok versenyezni a Rally in the 100 Acre Wood-on.” –kezdte Block a DirtFish-nek. „Ezek a pályák jól fekszenek a vezetési stílusomnak, különösen a tempós részek. Egyelőre még nem véglegesítettük az idei programunkat, de azonnal igent mondtam erre a lehetőségre. Már alig várom, hogy versenyezhessek a Skoda R5+ -szal.”

A Fabia R5+ alapját az R5-ös autó adja, amely az ARA (American Rally Association) O4WD osztályában fog szerepelni.

Block számára nem lesz teljesen ismeretlen az R5-ös gép, ugyanis tavaly a Barbados Rallyn győzelmet aratott egy Ford Fiesta Rally2 volánja mögött.

„A Skoda nagyon érdekes lesz számomra, ugyanis nagyon hasonlít arra a Fiestára, amivel tavaly novemberben győzni tudtam Barbadoson. A Fabia az elmúlt években a WRC 2-ben és több nemzeti bajnokságban is az egyik leggyorsabb R5-ös kocsi volt. Remélem, hogy hamar összebarátkozom vele, és ki tudom majd hozni belőle a maximumot. Alex Gelsominoval az lesz a célunk, hogy megszerezzük a nyolcadik győzelmünket ezen az eseményen.”

Fotó: Hoonigan

Friss nemzetközi rally hírek