Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ezen a hétvégén rendezték meg az olasz rallybajnokság nyitófutamát, a Rally Il Ciocco e Valle del Serchio-t, ahol több vb-menő pilóta is rajthoz állt.

A Rally Il Ciocco e Valle del Serchio-n tíz gyorsasági várt a mezőnyre. A Hyundai Motorsport belga pilótája, Thierry Neuville hat szakaszsikert zsebelt be a Hyundai i20 R5-tel. Craig Breen szintén egy R5-ös Hyundaijal állt rajthoz. Az ír pilóta két részsikert is elkönyvelhetett, azonban az ötödik szakaszon, a 6,90 kilométeres Massa-Sassorosso 2-n egy tempós balos kanyarban beesett a fák közé. A pilóta és navigátora, Paul Nagle is sérülés nélkül szállt ki a felborult autóból, de megfigyelésre kórházba szállították őket.
A futamot végül Thierry Neuville nyerte meg Stefano Albertini és Giandomenico Basso előtt. Ez volt Neuville és új navigátora, Martijn Wydaeghe első közös sikere.

„Boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk a Ciocco Rallyt.” –kezdte Neuville. „Martijn fantasztikus munkát végzett, az autót pedig nagyon jó volt vezetni aszfalton. Köszönjük a srácoknak, akik ismét remek munkát végeztek, és gratulálok a szervezőknek, hogy egy ilyen jó versenyt hoztak össze.”

A 44. Rally Il Ciocco e Valle del Serchio végeredménye:
1. T.Neuville – M.Wydaeghe (Hyundai i20 R5)   1:02:32.2
2. S.Albertini – D.Fappani (Skoda Fabia Rally2 evo)   +22.7
3. G.Basso – L.Granai (Skoda Fabia Rally2 evo)   +31.4
4. F.Andolfi – S.Savoia (Skoda Fabia R5)   +40.2
5. R.Michelini – M.Perna (Volkswagen Polo GTI R5)   +1:00.3
6. T.Ciuffi – N.Gonella (Skoda Fabia Rally2 evo)   +1:10.9
7. T.Paperini – S.Fruini (Skoda Fabia Rally2 evo)   +1:20.6
8. M.Signor – F.Pezzoli (Volkswagen Polo GTI R5)   +1:24.0
9. P.Andreucci – F.Pinelli (Skoda Fabia Rally2 evo)   +1:26.8
10. A.Crugnola – P.Elia Ometto (Hyundai i20 R5)   +1:27.5

Az olasz rallybajnokság április 8-11. között a Rally Sanremo-val folytatódik.

Friss nemzetközi rally hírek