Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport két pilótája, Ott Tänak és Thierry Neuville is rajthoz állt az észt rallybajnokság szezonnyitó futamán, az Otepää talveralli-n, hogy ráhangolódjanak az Arctic Rally Finland-ra (február 26-28.).

Az Otepää központú viadalon nyolc rövid szakaszt kellett abszolválniuk a pilótáknak, ami 83,94 kilométernyi versenytávot jelentett. Ott Tänak fantasztikus tempóban közlekedett a havas pályákon, és az összes szakaszsikert bezsebelte a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Az észt pilóta végül fél perces előnnyel ért célba csapattársa, Thierry Neuville előtt, míg a harmadik helyet Georg Gross szerezte meg a Ford Fiesta WRC volánja mögött.
Az orosz Nikolay Gryazin hatalmasat esett egy ugrató után a negyedik szakaszon, a 10,70 kilométeres Kannu 2-n a Movisport SRL Volkswagen Polo GTI R5-ösével. A kocsi alaposan összetört, de szerencsére Gryazin és navigátora, Konstantin Aleksandrov is sérülés nélkül szállt ki a roncsból.

„Az első körben nagyon sok hó volt, de délután már jobb volt a helyzet. Nagyon jó versenyünk volt, és úgy gondolom, hogy sikerült ráhangolódnunk az Arctic Rally Finland-ra, ahol hasonló körülmények várnak majd ránk.” –mondta Tänak.

Neuville-nek ezúttal is Martijn Wydaeghe diktálta az itinert, és a második közös versenyükön is felállhattak a dobogóra.

„Azért jöttünk, hogy még egy kicsit tesztelhessünk, és kipróbálhassunk pár beállítást.” –kezdte Neuville. „Ez egy nehéz verseny volt, de folyamatosan tudtunk javulni. Meg vagyok elégedve a munkánkkal, és úgy gondolom, hogy felkészültünk a rally világbajnokság észak-finnországi futamára.”

Az Otepää talveralli végeredménye:
1. O.Tänak – M.Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC)   44:21.7
2. T.Neuville – M.Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC)   +33.4
3. G.Gross – R.Mõlder (Ford Fiesta WRC)   +2:17.6
4. E.Kaur – S.Simm (Volkswagen Polo GTI R5)   +2:41.2
5. G.Linnamäe – V.Korsia (Volkswagen Polo GTI R5)   +3:05.1
6. R.Poom – D.Garrod (Citroen C3 Rally2)   +4:05.8
7. T.Kõrge – E.Vaasa (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +4:56.6
8. P.Koik – K.Tamm (Ford Fiesta Rally2)   +5:07.3
9. R.Bundsen – R.Loštšenikov (Mitsubishi Lancer Evo VII)   +5:08.6
10. V.Jurkevičius – A.Paliukénas (Skoda Fabia Rally2 evo)   +5:14.9

Fotó: @otttanakfanpage

Friss nemzetközi rally hírek