Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Gymkhana koronázatlan királya, Ken Block több mint egy évtized után befejezi az együttműködést a Forddal.

Az elmúlt években Ken Block neve szinte egybeforrt a Forddal. Az amerikai pilóta több Gymkhana videóban is Forddal füstölte a gumikat, de a WRC-ben, a rallycross vb-n, az amerikai rallycross bajnokságban, és az X Games-en is a kék ovális márkával szerepelt. A Hoonigan Racing Division versenyzője összesen 19 futamgyőzelmet, 17 dobogós helyet és 2 X Games érmet szerezett.
Block az utolsó nyolc Gymkhana videójában Forddal szerepelt – a Fiesta, és a Focus alapjaira épített versenyautókkal, illetve a Hoonicorn-nal és Hoonitruck-kel. Ezeket a látványos videókat több mint 500 millióan tekintették meg a Youtube-on.

„Egy álmom vált valóra, amikor elkezdtem együtt dolgozni azzal a céggel, amely megépítette a teherautót, amelyet apám vezetett, amikor tizenéves voltam.” –kezdte Block. „Nagyon hálás vagyok a Fordnak az elmúlt években nyújtott támogatásukért, de most új kihívások várnak rám.”

Block és a Ford barátságban váltak el, amely az amerikai márka által kiadott közleményből is kiderül: „A Fordnál mindannyian nagyon hálásak vagyunk Ken Blocknak, amiért bemutatta a Ford Performance járműveinek izgalmát egy teljesen új autóvásárló generációnak. Ken Block mindezt egyedülálló módon tette – szórakoztató, lendületes és rendkívül látványos vezetési stílussal népszerűsítette az autóinkat a videóiban, emellett pedig fontos győzelmeket aratott a rallyban és a rallycrossban világszerte.”

Block egyelőre nem nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, de sok rajongója örülne, ha visszatérne a Subaruhoz.

Fotó: Hoonigan Racing Division

Friss nemzetközi rally hírek