Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mercedes-AMG Petronas Forma 1-es istálló finn pilótája, Valtteri Bottas megerősítette, hogy 2021-ben is szeretne rajthoz állni a finn rallybajnokság szezonnyitó futamán, az Arctic Lapland Rallyn.

Bottas 2019-ben egy újgenerációs Ford Fiesta WRC-vel indult először a Rovaniemi központú havas viadalon és akkor az ötödik helyen teljesítette a távot. Idén januárban egy Citroen DS3 WRC-vel állt rajthoz, és a kilencedik pozícióban ért célba. A DirtFish információ szerint a finn pilóta 2021-ben a 2C Competition Hyundai i20 Coupe WRC-jével szerepelhet majd a január 14-16. között megrendezésre kerülő 56. Arctic Lapland Rallyn.

„Amennyiben meg lesz tartva az Arctic Lapland Rally, ott leszek a rajtnál.” –kezdte Bottas. „Idén nagyon nehéz versenyünk volt… Az első napon sokat hibáztam, és sok időt veszítettünk, de a második napon már jobban mentünk. A futam vége felé erősen havazott, és rosszabbodtak a látási viszonyok. Minél több friss hó volt az utakon, annál lassabban tudtunk menni, de így is nagyon élveztem a versenyzést.”

Bottasnak az elmúlt években a kétszeres világbajnok navigátor, Timo Rautiainen diktálta az itinert az Arctic Lapland Rallyn. 2019-ben a Rallycircuit Côte d'Azur Marko Salminen ült be mellé, és azt a versenyt megnyerték a DS3 WRC-vel.

Fotó: Valtteri Bottas

Friss nemzetközi rally hírek