Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ken Block győzelemmel mutatkozott be a Ford Fiesta Rally2-vel, a hétvégén megrendezésre kerülő 31. SOL Rally Barbados-on.

Saját várakozásait is felülmúlta az amerikai pilóta azzal, hogy több WRC-t megelőzve az első helyen ért célba az M-Sport Ford Fiesta Rally2-esével a karibi szigeten. A 31. SOL Rally Barbados eredetileg májusban került volna megrendezésre, de a COVID-19 világjárvány miatt október végére tolták el a futamot, így a napsütés helyett esős idő várt a mezőnyre.

Szombaton a brit Robert Swann állt az élen a Ford Fiesta RS WRC-vel, megelőzve a jamaikai Jeffrey Pantont és Ken Blockot. A tavalyi győztes, a hazai közönség előtt autózó Dane Skeete vasárnap feladta a versenyt, miután megsérült a Subaru Impreza S12B WRC-jének a felfüggesztése. Swann szintén hibázott, és visszacsúszott az összetettben. Panton és Block hatalmas csatát vívott az első helyért, amit végül az amerikai nyert meg. Block a Rallylegend után Barbadoson is a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett. Az amerikai mögött Robert Swann lett végül a második, míg a pódium legalsó fokára Jeffrey Panton állhatott fel.

„Nem volt könnyű dolgom Barbadoson, mivel egy olyan autóval álltunk rajthoz, amivel ezelőtt még nem versenyeztem, ráadásul három WRC is volt a mezőnyben.” –kezdte Block. „A hétvége során folyamatosan tudtunk gyorsulni és a kemény munka végül meghozta a gyümölcsét. Nagyon boldog vagyok, mivel nem számítottam rá, hogy nyerni fogunk ezen a hétvégén.”

A 31. SOL Rally Barbados végeredménye:
1. K.Block – A.Gelsomino (Ford Fiesta Rally2)   56:03.19
2. R.Swann – D.Garrod (Ford Fiesta RS WRC)   +9.48
3. J.Panton – M.Fennell Jr. (Ford Fiesta RS WRC)   +35.59
4. A.Mallalieu – G.Goddard (Ford Fiesta R5)   +1:01.69
5. R.Hill – G.Gittens (Skoda Fabia R5)   +1:09.78
6. D.Coelho – B.Ward (Ford Fiesta R5)   +1:20.64
7. P.Horton – M.Edwards (Ford Fiesta R5)      +3:05.29
8. S.Esuf – J.Campbell (Ford Fiesta R5)   +3:41.53
9. S.Maloney – K.Yearwood (Skoda Fabia R5)   +4:46.15
10. A.Jones – L.Pilkington (Ford Escort MKII)   +4:50.03

Fotó: @KenBlockRacing

Friss nemzetközi rally hírek