Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ezen a hétvégén rendezték meg a 18. RedGrey Lõuna-Eesti Ralli-t Észtországban, ahol több vb-menő pilóta is rajthoz állt. Az esemény eredetileg két napos lett volna, azonban a COVID-19 miatt csupán vasárnap kellett autóba ülniük a versenyzőknek.

A Võru  központú viadal programjában nyolc murvás szakasz szerepelt, ami összesen 101.5 kilométernyi versenytávot jelentett. Észtországban rajthoz állt többek között a 2019-es rallyvilágbajnok Ott Tänak a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, valamint csapattársa, Thierry Neuville is. A Toyota Gazoo Racing három autóval utazott el a balti országba – Sebastien Ogier mellett Kalle Rovanperä és Elfyn Evans is beülhetett a Yaris WRC-be. Esapekka Lappi a JanPro Racing Ford Fiesta WRC-jével vágott neki a távnak, míg az M-Sport Ford WRT másik pilótája, Teemu Suninen egy R5-ös Fiestával indult.
Tänak délelőtt négy szakaszsikert is bezsebelt, és 7.5 másodperces előnyt épített ki Rovanperäval szemben. A harmadik helyért Sebastien Ogier és Elfyn Evans vívott hatalmas csatát, azonban Evans az ötödik, RedGrey - Kündja 1-en alaposan összetörte a Toyota Yaris WRC-jét - szerencsére a pilóta és navigátora, Scott Martin is sérülés nélkül megúszták az esést.
Délután Tänak három részsikert könyvelhetett el, míg Rovanperä egy alkalommal tudott legjobb időt autózni. A versenyt végül a hazai közönség előtt autózó Ott Tänak nyerte meg két Toyotás rivális, Kalle Rovanperä és Sebastien Ogier előtt.

A 18. RedGrey Lõuna-Eesti Ralli végeredménye:

1. O.Tänak – M.Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC)   48:28.2
2. K.Rovanperä – J.Halttunen (Toyota Yaris WRC)   +13.7
3. S.Ogier – J.Ingrassia (Toyota Yaris WRC)   +29.0
4. T.Neuville – N.GIlsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)   +48.6
5. E.Lappi – J.Ferm (Ford Fiesta WRC)   +1:46.8
6. G.Gross – R.Mölder (Ford Fiesta WRC)   +3:34.7
7. J.Huttunen – M.Lukka (Hyundai i20 R5)   +3:38.3
8. N.Gryazin – K.Aleksandrov (Hyundai i20 R5)   +3:41.6
9. E.Pietarinen – A.Linnaketo (Skoda Fabia R5)   +3:49.3
10. O.Veiby – J.Andersson (Hyundai i20 R5)   +3:51.8

Friss nemzetközi rally hírek