Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a magyar kormány a hét közepén rendkívüli vészhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a 100 fő feletti beltéri, és 500 fő feletti kültéri rendezvényeket. Ez az intézkedés természetesen érinti az autósport eseményeket is.

Az AMTS 2020 – Nemzetközi Automobil és Tuning Show eredetileg március 20-22. között nyitotta volna meg a kapuit a Hungexpon a látogatók előtt, azonban a szervezők új időpontra, szeptember 25-27-re helyezték át a kiállítást.

Az Eger Rally március utolsó hétvégéjén került volna megrendezésre, azonban sajnos ezt a rendezvényt is érinti szigorítás. A verseny rendezői és a Rally Szakági Bizottság két új időpontot is lehetségesnek találnak a szezonnyitó pótlására – így vagy augusztus 28-30., vagy szeptember 4-6. között látja majd vendégül Eger városa a magyar rallybajnokság mezőnyét.
Március 20-22. között rendezték volna meg az Adrenalin Kupa Bugac tereprally futamot, de ez a verseny is egy későbbi időpontban lesz megtartva.
A túraautó világkupa 2020-as szezonja a Hungaroringen startolt volna el április 24-26. között. A Super Racing Festival-on nem csak a WTCR mezőnye, hanem a kamion Eb pilótái is szerepet kaptak volna. Sajnos idén Michelisz Norberték nem fognak rajthoz állni a mogyoródi pályán, de az ETRC mezőnye június 13-14. között ellátogat majd Magyarországra.  

Nem csak Magyarországon, hanem világszerte kénytelenek voltak versenyeket törölni, vagy más időpontot kijelölni a megrendezésükre. A hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat az utolsó pillanatban fújták le, miután a helyszínen is felütötte a fejét a COVID-19 vírus. A szezonnyitó futam mellett a bahreini és a vietnami futamot is elhalasztják.
A rally világbajnokság mezőnye jelenleg Mexikóban tartózkodik. Ez a verseny nem maradt el, azonban az április végére tervezett Argentin Rally új időpontban kerül majd megrendezésre.
A rallycross világbajnokság április 18-19-re tervezett barcelonai fordulóját, a World RX of Catalunya-Barcelona-t szintén elhalasztják a járványveszély miatt. A tereprally világkupa következő állomásának, az Abu Dhabi Desert Challenge-nek az időpontját is módosítják, ahogy a közel-keleti rallybajnokság (FIA MERC) katari futamának dátumát is későbbre teszik.

A rally Európa-bajnokság az elmúlt évkehez hasonlóan 2020-ban is az Azori-szigeteken rajtolt volna el, azonban a verseny szervezői úgy döntöttek, hogy elhalasztják a futamot. A sorozat idei első fordulójának így várhatóan Gran Canaria ad majd otthont május 7-9. között, míg az Azores Rally szeptember 17-19-én kerülhet lebonyolításra.

A Mitropa kupa első három futamát, a Rebenland Rallyt, a Lavanttal Rallyt és a Rally Opatija-t szintén elhalasztják. A sorozat első állomása így a szlovéniai AMTK Rally Velenje lesz május 22-23. között. A Rebenland Rallynak és a Lavanttal Rallynak még nincs pontos időpontja. Előbbi futam novemberben, míg utóbbi valamikor nyáron kerül majd megrendezésre. A horvátországi Rally Opatija november 20-22-re került át.

Friss nemzetközi rally hírek