Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota tehetségkutató programjának versenyzője, Takamoto Katsuta az SM-Itäralli után a Riihimäki-Ralli-n is győzni tudott a Toyota Yaris WRC-vel.

A 26 esztendős japán pilóta a finn rallybajnokság legutóbbi futamán, a Riihimäki-Ralli-n ismét egy Toyota Yaris WRC volánja mögött bizonyíthatott. Katsuta és navigátora, Daniel Barritt a nyolc szakaszból hetet megnyertek és végül 12 másodperccel értek célba a hazai közönség előtt autózó Jari Huttunen – Antti Linnaketo páros előtt. A dobogó legalsó fokára a Skoda Fabia R5-tel induló Juha Salo – Topi Luhtinen kettős állhatott fel.

„Ez volt az első murvás versenyem ezzel az autóval, így nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk.” –kezdte Katsuta. „Nagyon jó csatát vívtunk Huttunennel, és elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Tisztában vagyok vele, hogy még sokat kell tanulnunk, de örülök, hogy hiba nélkül teljesítettem ezt a versenyt. Az eső miatt sokszor változott a tapadás. Nem lehetett tudni, hogy egyes szakaszokon milyenek lesznek a körülmények, de a Yaris nagyon jól működött, és élvezet volt vezetni.”

Takamoto Katusta a hétvégén már a Portugál Rallyn fog szerepelni a WRC 2 mezőnyében. A japán pilóta Chilében győzni tudott a Ford Fiesta R5-tel, a bajnokságban pedig jelenleg a második helyen áll.

42. Riihimäki-Ralli végeredménye:
1. Takamoto Katsuta – Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC)   46:03.1
2. Jari Huttunen – Antti Linnaketo (Hyundai i20 Coupe WRC)   +12.0
3. Juha Salo – Topi Luhtinen (Skoda Fabia R5)   +2:20.4
4. Mikko Heikkilä – Heidi Heikkilä (Skoda Fabia R5)   +2:40.6
5. Teemu Asunmaa – Jani Salo (Skoda Fabia R5)   +3:04.8
6. Kristian Kiviniemi – Enni Mälkönen (Skoda Fabia R5)   +4:33.4
7. Jukka Kasi – Henri Ania (Skoda Fabia R5)   +5:20.9
8. Mikko Lehtinen – Veikko Kanninen (Opel Corsa S2000)   +5:30.9
9. Esa Ruotsalainen – Hannu Lamminen (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +5:36.3
10. Ville Hautamäki – Mika Juntunen (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +5:39.0

Fotó: wrc.com

Friss nemzetközi rally hírek