Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen korábbi pilótája, Craig Breen bejelentette, hogy egy új Volkswagen Polo GTI R5-tel fog rajthoz állni Belgiumban, az 55. Renties Ypres Rallyn (június 27-29.).

Breen 2019-ben versenyzői ülés nélkül maradt a WRC-ben, így az ír aszfalt bajnokságban indul egy Ford Fiesta R5-tel. Írországban eddig százszázalékosan teljesített, ugyanis mind a négy futamot megnyerte, de Olaszországban is szerzett egy győzelmet a Sanremo Rallyn. A 29 esztendős pilóta most bejelentette, hogy idén ismét rajthoz áll az Ypres Rallyn a BMA csapat Volkswagen Polo GTI R5-ösével, az itinert pedig Paul Nagle fogja diktálni neki.

„Idén lehetőségem volt már több autót is vezetni. Teszteltem például egy rallycross-os Supercart is, de továbbra is a rallyautók állnak közel a szívemhez.” –kezdte Breen. „Az ír bajnokságban jól szerepelünk, mivel még mindig veretlenek vagyunk a Ford Fiesta R5-tel, amely továbbra is a legversenyképesebb autó aszfalton. Olaszországban is rajthoz álltam két alkalommal egy Skoda Fabia R5-tel, és Sanremo-ban győzni tudtunk. Arra törekszem, hogy minél előbb visszatérhessek a rally világbajnokság mezőnyébe, ezért keresem a lehetőségeket, hogy bebizonyíthassam, mire is vagyok képes a gyorsasági szakaszokon. Az Ypres Rally Európa egyik legszebb, de egyben legnehezebb aszfaltos futama is egyben.”

Craig Breen nagyon népszerű pilóta Belgiumban, mivel már háromszor is rajthoz állt az Ypres Rallyn (2013-ban harmadik lett, 2014-ben és 2015-ben technikia hiba miatt kiesett), a Condroz Rallyn pedig 2016-ban győzni tudott egy Citroen DS3 R5 volánja mögött.

„Az Ypres Rally szakaszai nagyon tetszenek, de sajnos eddig nem hoztak nekem szerencsét. 2014-ben a győzelemért harcoltunk, amíg a sebességváltónk tönkre nem ment. 2015-ben az élről kellett kiállnunk, miután túlmelegedett a 208 T16 motorja. Már alig várom, hogy találkozzak Freddy Loix-val, aki sokszor tudott itt nyerni, annak ellenére, hogy nem mindig ő volt a leggyorsabb. Idén lehetőségem van több R5-ös autót is kipróbálni. A Ford Fiesta és a Skoda Fabia után egy Volkswagen Polo GTI R5-tel fogok versenyezni. Eddig még nem vezettem a Polo-t, de biztos vagyok benne, hogy ez egy top autó, így az Ypres Rallyn a győzelem fog a szemem előtt lebegni.” -tette hozzá Craig Breen.

Friss nemzetközi rally hírek