Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport a csehországi Rallye Český Krumlov-án vetette be először az új Fabia R5-öt. Jan Kopecký hatalmas fölénnyel nyerte meg az aszfaltos futamot a Skoda legújabb versenyautójával.

Kopecký remek tempóban autózott pénteken, és az első négy szakaszon nem talált legyőzőre. A cseh pilóta több mint 14 másodperces előnyt épített ki Václav Pech-hel szemben, azonban a negyedik gyorson hibázott az egyik lassítónál, ami miatt egy 30 másodperces időbüntetést kapott. Kopecký visszacsúszott a negyedik helyre, de a nap végére sikerült ledolgoznia a lemaradását. Nyolc gyorsaságit követően Kopecký 3,7 másodperccel vezetett Pech előtt, míg a harmadik pozícióban Filip Mareš tanyázott.

Szombaton hét szakasz várt a mezőnyre. Jan Kopecký öt, Vacláv Pech és Jan Černý pedig egy-egy részsikert könyvelhetett el. Pech a tizenhármas gyorson, a 13,04 kilométeres Kohout 2-n összetörte a Ford Fiesta R5-öt, így számára idő előtt ért véget a futam. Kopecky és navigátora, Pavel Dresler végül több mint 1 perces előnnyel nyerték meg a Krumlov Rallyt az új Fabia R5-tel. A második helyen a Filip Mareš - Jan Hloušek páros ért célba, megelőzve a Jan Černý – Petr Černohorský kettőst.
A Peugeot 208 R2-vel induló Csomós Miklós - Nagy Attila duó megnyerte az RC4 kategóriát, az összetettben pedig a tizennegyedik helyen teljesítették a futamot.

„A tesztek során tökéletesen működött az autó, de nem tudtuk, hogy versenykörülmények között mire leszünk majd képesek. A Rallye Český Krumlov egy csodálatos futam, de nagyon kemények a szakaszok. Boldogok vagyunk, hogy ismét sikerült itt nyernünk, és most már a Portugál Rallyra koncentrálunk.” –mondta Kopecký.

A 47. Rallye Český Krumlov végeredménye:
1. Jan Kopecký - Pavel Dresler Pavel (Skoda Fabia R5 Evo)   1:27:45.5
2. Filip Mareš – Jan Hloušek (Skoda Fabia R5)   +1:13.9
3. Jan Černý – Petr Černohorský (Skoda Fabia R5)   +1:29.9
4. Miroslav Jakeš - Petr Machů (Skoda Fabia R5)   +1:40.2
5. Vojtěch Štajf - Veronica Havelková (Volkswagen Polo GTI R5)   +3:27.1
6. Martin Březík – Marek Omelka (Skoda Fabia R5)   +4:05.9
7. Martin Vlček - Ondřej Krajča (Hyundai i20 R5)   +4:44.6
8. Patrik Rujbr – Jaromír Švec (Skoda Fabia R5)   +5:41.7
9. Karel Trojan - Zdeněk Jůrka (Skoda Fabia R5)   +5:57.3
10. Jiří Kalista - Michal Šofr (Mitsubishi Lancer Evo VI)   +8:31.4

14. Csomós Miklós – Nagy Attila (Peugeot 208 R2)   +10:26.4

Fotó: Skoda Motorsport

Friss nemzetközi rally hírek