Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg 2003-ban egy Subaru Impreza S9 WRC volánja mögött nyerte meg a rally világbajnokságot, most pedig fia, Oliver fog versenyezni a japán márkával.

A 17 esztendős Oliver Solberg idén eddig százszázalékosan teljesített a lett rally bajnokságban, mivel a Rally Alūksne-n és a Rallijs Sarma-n is diadalmaskodni tudott a Volkswagen Polo GTI R5 volánja mögött. Oliver most bejelentette, hogy idén az American Rally Association (ARA) versenysorozat hat futamán is rajthoz áll majd, mégpedig egy 2019-es Subaru WRX Sti-vel. A fiatal norvég pilóta David Higgins valamint Travis Pastrana csapattársaként fog szerepelni a Subaru Motorsport USA színeiben.

„Nem hiszem, hogy bárki is meg tudja érteni azt, hogy milyen sokat jelent ez nekem.” –kezdte Oliver Solberg. „Csupán két éves voltam, amikor édesapám megnyerte a rally világbajnokságot a Subaruval, és jól emlékszem rá, hogy mennyire büszke voltam apura. Még ma is van egy Subarus ágyneműm otthon. Hihetetlen érzés, hogy most nekem is esélyem lesz egy ugyanolyan kék és sárga színű rallyautóval versenyezni. Hálás vagyok a Subaru Motorsport USA-nak ezért a lehetőségért, és már alig várom, hogy elindulhassak az első amerikai versenyemen.”

Petter Solberg nagyon boldog, hogy fia egy Subaruval fog részt venni az American Rally Association sorozatban.

„Úgy gondolom, hogy nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Subaru mindig is nagyon közel állt a szívemhez. Szinte 10 évig a Subaru volt az életem, és hihetetlen sikereket értünk el együtt. Fantasztikus, hogy most Oliver is versenyezhet ezzel a márkával. Érzelmes pillanat lesz számomra, és feleségem, Pernilla számára is az, amikor majd először látjuk beszállni a fiúnkat az autóba. Az egy nagyon különleges nap lesz a családom életében.” –árulta el a WRC 2003-as bajnoka.

Oliver Solberg American Rally Association programja a 2019-es szezonban:
• március 15-16. - 100 Acre Wood Rally, Missouri
• április 27-28. – Olympus Rally, Washington
• június 22-23. – Idaho Rally, Idaho
• július 19-20. – New England Forest Rally, Maine
• szeptember 13-14. – Susquehannock Trail Performance Rally, Pennsylvania
• október 18-19. – Lake Superior Performance Rally, Michigan

Fotó: Subaru Motorsport USA

Friss nemzetközi rally hírek