Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg első abszolút győzelmét ünnepelhette a lett rally bajnokság (LRC) szezonnyitó futamán, a Rally Alūksne-n. Petter Solberg 17 esztendős fia egy Volkswagen Polo GTI R5-tel állt rajthoz a havas viadalon.

A versenyt Valeriy Gorban kezdte a legjobban, aki az első három szakaszt megnyerte a Mini John Cooper Works WRC volánja mögött. Oliver Solberg végig nyomás alatt tartotta az ukrán pilótát, sőt a hatodik szakaszon át is vette tőle a vezetést az összetettben. Gorban az utolsó gyorsaságin, a 8,67 kilométeres Virši-A 2-n defektet kapott, így végleg elszálltak a győzelmi esélyei. Solberg végül 16 másodperces előnnyel nyerte meg a Rally Alūksne-t Gorban előtt, míg a dobogó legalsó fokára a lengyel Łukasz Habaj állhatott fel.

„Fantasztikus érzés, hogy megszereztem az első győzelmemet, és hogy sikeresen debütált a Polo R5-ösünk. Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Hatalmas köszönettel tartozom a navigátoromnak, Aaron Johnston-nak, a csapatnak, hogy egy ilyen fantasztikus autóval versenyezhettem, és természetesen a támogatóimnak. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, és a biztató szavakat.” –nyilatkozta Oliver Solberg.

A 9. Rally Alūksne végeredménye:
1. O.Solberg – A.Johnston (Volkswagen Polo GTI R5)   48:57.23
2. V.Gorban – S.Larens (Mini JCW WRC)   +16.06
3. Ł.Habaj – D.Dymurski (Skoda Fabia R5)   +42.79
4. E.Kaur – S.Simm (Ford Fiesta Proto)   +54.06
5. T.Kasperczyk – D.Syty (Ford Fiesta R5)   +2:31.60
6. E.Blüms – D.Eglitis (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +2:55.75
7. E.Bergmanis – E.Grins (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +3:08.65
8. D.Rostilov – G.Troshkin (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +3:14.35
9. S.Popov – A.Galkevich (Skoda Fabia R5)   +3:54.79
10. E.Valeisa – M.Varza (Ford Fiesta R5)   +4:16.95

Fotó: Raimonds Volonts

Friss nemzetközi rally hírek