Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bemutatták Valtteri Bottas Ford Fiesta WRC-jét, amellyel a finnországi Arctic Lapland Rallyn áll majd rajthoz január utolsó hétvégéjén.

A Mercedes-AMG Forma 1-es istálló finn pilótája decemberben jelentette be, hogy belekóstol a rallyzásba. A háromszoros Grand Prix győztes versenyző az M-Sport új generációs Ford Fiesta WRC-jével fog indulni a havas viadalon, az itinert pedig Marcus Grönholm korábbi navigátora, Timo Rautiainen diktálja majd neki. Bottasék most lerántották a leplet a Fiestáról, amelyen a finn nemzeti lobogó színei dominálnak.

Nem Bottas lesz az első finn F1-es pilóta, aki rajthoz áll ezen a futamon, ugyanis korábban Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen és Kimi Räikkönen is szerepelt már az Arctic Lapland Rallyn.

A kétszeres rallyvilágbajnok Marcus Grönhol fia, Niclas szintén ott lesz az 54. Arctic Lapland Rallyn. A 22 esztendős pilóta egy Skoda Fabia R5-tel vág majd neki a finn bajnokság idei első futamának.

Fotó: RalliSM

Friss nemzetközi rally hírek