Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg fia, Oliver Solberg egy Volkswagen Polo GTI R5-tel áll majd rajthoz a lettországi Rally Alūksne-n.

A Polo GTI R5 tavaly a Spanyol Rallyn debütált a nagyközönség előtt. A vegyes felületű versenyen a 2003-as rallyvilágbajnok Petter Solberg, valamint Eric Camilli indult az új Volkswagennel. Solberg remek tempóban autózott a kis méregzsákkal, és a WRC 2 kategória bronzérmese lett. Camilli szintén jól ment Spanyolországban, de technikai hibák hátráltatták, így csupán a 17. pozícióban teljesítette a távot.

A 17 esztendős Oliver Solberg 2017-ben és 2018-ban egy Peugeot 208 R2-vel szerepelt a lett bajnokságban, most azonban egy VW Polo GTI R5-tel vág majd neki a sorozat idei első futamának, a Rally Alūksne-nek.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a január 18-19. között megrendezésre kerülő Rally Alūksne-n egy Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyezhetek. A futam előtt még tesztelni fogunk, de már alig várom, hogy beülhessek ebbe az új kocsiba.” –árulta el Oliver Solberg.

Fotó: mynewdesk

Friss nemzetközi rally hírek