Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mercedes-AMG Forma 1-es csapat finn pilótája, Valtteri Bottas belekóstol a rallyzásba. A háromszoros Grand Prix-győztes versenyző az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével fog rajthoz állni a januári Arctic Lapland Rallyn.

Bottas egy ugyanolyan Ford Fiesta WRC volánja mögött fog szerepelni a havas viadalon, mint amilyennel Sebastien Ogier megnyerte a bajnokságot. Bottas mellett Marcus Grönholm korábbi navigátora, Timo Rautiainen fog helyet foglalni a jobb 1-ben.

„Ez egy egyedülálló lehetőség számomra, hogy bemutatkozhassak a rally világában. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített mindezt megvalósítani.” -kezdte Bottas. „Ez egy új terület lesz számomra, mivel még nem versenyeztem World Rally Car-ral, azonban versenyzőként mindig megpróbálom a maximumot kihozni abból az autóból, amit éppen vezetek.”

Nem Bottas lesz az első finn F1-es pilóta, aki rajthoz áll ezen a futamon, ugyanis korábban Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen és Kimi Räikkönen is szerepelt már az Arctic Lapland Rallyn.

Timo Rautiainen 144 vb-futamon indult Grönholm mellett, és összesen 30 futamgyőzelmet szereztek. 2000-ben és 2002-ben megnyerték a bajnokságot a Peugeot színeiben.

„Ez egy annyira érdekes kihívás lesz, hogy muszáj belevágnom.” –árulta Rautiainen. „Úgy gondolom, hogy Valtteri egy nagyon tehetséges versenyző, így már a tesztek során sok tapasztalatot fog szerezni. Szerintem a legnagyobb kihívás az lesz számára, hogy megtanuljon itinert készíteni, majd ezt megfelelően használni a versenyen.”

Az 54. Arctic Lapland Rally január 24-25. között kerül megrendezésre.

Friss nemzetközi rally hírek