Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon fölényes győzelmet aratott az új-zélandi rally bajnokság hétvégi futamán, a Rally of South Canterbury-n. A Hyundai Motorsport pilótája közel 5 perces előnnyel ért célba.

Paddon idén eddig csupán három versenyen kapott lehetőséget a bizonyításra a WRC-ben. A soron következő Finn Rallyn (július 26-29.) ismét csatlakozhat Thierry Neuvillékhez, így az új-zélandi futam tökéletes lehetőség volt számára, hogy ráhangolódjon a skandináv szakaszokra.

A 31 esztendős pilóta egy Hyundai i20 AP4-gyel állt rajthoz a Timaru környéki murvás pályákon, az itinert pedig egykori WRC-s navigátora, John Kennard diktálta neki. Az új-zélandi páros a 11 gyorsasági szakaszból 10-et megnyert, és 4 perc 51 másodperccel előzte meg a Mazda 2 AP4-gyel versenyző Andrew Hawkeswood – Jeff Cress kettőst. A pódium legalsó fokára a Mitsubishi Lancer Evo VIII-assal induló Darren Galbraith – Rocky Hudson duó állhatott fel.

„Nagyon élveztem a versenyt.” –kezdte Paddon. „Reggel sok helyen volt jég a szakaszokon, ami megnehezítette a dolgunkat. Soha nem találkoztunk még ilyen jeges körülményekkel egy új-zélandi rallyn, mint amilyen itt volt. Délután már jobb volt a helyzet, és nagyon jól éreztük magunkat az autóban. John, valamint az egész Paddon Rallysport csapat remek munkát végzett a hétvége folyamán.”

A Rally of South Canterbury végeredménye:
1. H.Paddon – J.Kennard (Hyundai i20 AP4)   1:31:53.8
2. A.Hawkeswood – J.Cress (Mazda 2 AP4)   +4:51.3
3. D.Galbraith – R.Hudson (Mitsubishi Lancer Evo VIII)   +5:10.3
4. E.Gilmour – A.McLoughlin (Suzuki Swift Maxi 1600)   +5:17.6
5. N.Quinn – D.Calder (Mitsubishi Lancer Evo VIII)   +5:19.1
6. J.Marston – A.Graves (Holden Barina AP4)   +5:47.6
7. R.Dalton – D.Moscatt (Ford Fiesta Proto)   +5:51.1
8. B.Reeves – R.Smyth-Gelsomino (Mazda 2 AP4)   +5:51.6
9. R.Horan – M.Connor (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +6:50.2
10. M.van Klink – D.Neill (Mazda RX-8)   +8:20.1

Hayden Paddon a Finn Rally előtt még Észtországban is rajthoz áll majd a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Az új-zélandi pilótán kívül Craig Breen, Ott Tänak és Jari Huttunen is autóba ül a Shell Helix Rally Estonia-n.

Friss nemzetközi rally hírek