Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A MotoGP koronázatlan királya, Valentino Rossi nyerte a Monza Rally Show-t egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött.

Az olasz pilóta 2006, 2007, 2012, 2015 és 2016 után idén hatodik alkalommal diadalmaskodott a legendás versenypályán, így megelőzte az örökranglistán Dindo Capellot, aki ötször tudott itt győzni.

Az idei Monza Rally Show rengeteg izgalmat tartogatott, ugyanis Valnetino Rossinak olyan pilótákkal kellett felvennie a kesztyűt, mint például Andreas Mikkelsen és Thierry Neuville, akik egy kocsiban szerepeltek ezen az eseményen. A pénteki nyitószakaszt, a 8,5 kilométeres Autodrom 1-et Mikkelsenék nyerték meg a Hyundai i20 WRC-vel. A nap másik gyorsaságiján, a Parabolica-n az olasz Marco Bonanomi autózta a legjobb időt a Citroen DS3 WRC volánja mögött. Két szakaszt követően Mikkelsenék álltak az összetett élén, a kilencszeres motocross-világbajnok, Tony Cairoli előtt. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán Marco Bonanomi tanyázott, megelőzve Valentino Rossit.

171203 monzarallyshow n2

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek.” –kezdte Andreas Mikkelsen. „Most úgy versenyezhetünk, hogy nincsen rajtunk nyomás. Thierryvel nagyon jól érezzük magunkat, és általában ellenfelek szoktunk lenni, de most együtt kell dolgoznunk.”

Szombaton négy szakasz szerepelt a programban. A Hyundai Motorsport pilótapárosa (Mikkelsen/Neuville) kezdte a legjobban a napot, mivel a 8,5 kilométeres Autodrom 2-n 2,2 másodperccel autóztak jobb időt Cairolinál. A 45 kilométeres Maxi Grand Prix-n Mikkelsenék egy 5 másodperces időbüntetést kaptak. Valentino Rossi nagyon élvezte ezt a szakaszt, amit meg is nyert. Az olasz pilóta ennek a sikerének köszönhetően az élre ugrott, míg Mikkelsenék visszacsúsztak a negyedik helyre. Az ötödik gyorsaságin Marco Bonanomi bizonyult a legjobbnak, aki az összetettben is átvette a vezetést a MotoGP-s sztártól. Rossi nem ült tétlenül, és behúzta a nap utolsó gyorsaságiját is. A nap végén Valentino Rossi állt az élen, 0,1 másodperccel megelőzve honfitársát.

171203 monzarallyshow n3

„Nagyon élvezem a versenyzést, különösen a hosszú szakaszokon. Úgy érzem, hogy most jobb formában vagyok, mint tavaly voltam.” -árulta el Valentino Rossi.

Vasárnap Rossi egy, Mikkelsenék pedig két szakaszsikert zsebeltek be. Rossi-t 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, mivel 7 kilogrammal könnyebbnek találták a Fiestáját a megengedetnél. Bonanomi hibázott az utolsó szakaszon, így a „Doktor” a büntetése ellenére is meg tudta nyerni a futamot. Andreas Mikkelsenék az ezüstérmes pozícióban zárták a Monza Rally Show-t.

171203 monzarallyshow n4

A Monza Rally Historic Show-t a Marco Bianchini – Daiana Darberi páros nyerte meg a Lancia Rally 037-tel. A kategória második helyezettje a Porsche 911 RS-sel versenyző Lucio Da Zanche – Nicoló Imperio kettős lett, megelőzve a Salvatore Riolo – Gianfrancesco Rappa Subarus alakulatot.

A 15. Monster Energy Monza Rally Show végeredménye:

1. V.Rossi – C.Cassina (Ford Fiesta RS WRC) 1:24:55.9;
2. A.Mikkelsen – T.Neuville (Hyundai i20 WRC) +5.7
3. M.Bonanomi – G.Pirollo (Citroen DS3 WRC) +8.4
4. T.Cairoli – D.Fappani (Hyundai i20 WRC) +21.8
5. P.Longhi – G.Santini (Ford Fiesta RS WRC) +2:15.7
6. A.Crugnola – M.Lucca (Skoda Fabia R5) +2:34.8
7. G.Freguglia – L.Bollito (Ford Fiesta RS WRC) +2:47.2
8. P.Andreucci – A.Andreussi (Peugeot 208 T16) +2:51.5
9. M.Pasini – L.Granai (Ford Fiesta RS WRC) +2:58.9
10. A.Bosca – R.Aresca (Ford Fiesta R5) +3:10.1

Friss nemzetközi rally hírek