Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport két versenyzője, Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen is rajthoz áll a december 1-3. között megrendezésre kerülő Monza Rally Show-n.

Az olaszországi futam egy különleges esemény lesz a két pilóta számára, ugyanis felváltva fogják vezetni a HMI Team egyik 2016-os specifikációjú i20 WRC-jét a legendás Grand Prix versenypályán.

Tavaly a Hyundai Motorsport Monzában mutatta be a 2017-es autóját, az i20 Coupe WRC-t, Dani Sordo pedig a második helyen ért célba a 2016-os modellel. Neuville és Mikkelsen is otthonosan mozog a Hyundai WRC volánja mögött, azonban most először fognak együtt versenyezni.

171113 monzarallyshow n2

„Már alig várom, hogy visszatérjek Monzába. Két éve már versenyeztem itt, és akkor a második lettem Valentino Rossi mögött.” –mondta Thierry Neuville. „Nagyon élveztem a futamot, és biztos vagyok benne, hogy Andreasszal még szórakoztatóbb lesz. A közönség fantasztikus Olaszországban, és mindig nagy öröm előttük versenyezni.”

Andreas Mikkelsen szeptemberben kötött kétéves szerződést az alzenaui alakulattal. A norvég pilóta már két világbajnoki futamot is teljesített a Hyundai színeiben, de Monzában most fog először indulni.

„Biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni.” –kezdte Mikkelsen. „Ez lesz az első monzai versenyem, de már sok jót hallottam erről az eseményről és az ottani szurkolókról. Mindent elkövetünk majd, hogy jól érezze magát a közönség.”

Természetesen az idei Monza Rally Show-ról sem hiányozhat majd Valentino Rossi, aki az esemény legsikeresebb pilótája. A MotoGP koronázatlan királya eddig öt alkalommal (2006, 2007, 2012, 2015, 2016) tudott itt diadalmaskodni.

Friss nemzetközi rally hírek