Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier négy alkalommal hódította el a világbajnoki trófeát a Volkswagen Motorsport színeiben.

A francia pilóta ma már az M-Sport csapatát erősíti, azonban a Rallylegend-en (október 19-22.) ismét beül a Polo R WRC-be, hogy így fejezze ki tiszteletét a 10 éve elhunyt Colin McRae iránt.

Colin McRae halálának 10. évfordulója alkalmából a San Marinóban megrendezésre kerülő Rallylegend-en a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia páros ismét egy Volkswagen Polo R WRC-vel fog indulni. Az idei versenyen a skót világbajnokra szeretnének emlékezni, aki 2007 szeptemberében egy helikopter-balesetben hunyt el. Carlos Sainz egykori navigátora, Luis Moya kulcsszerepet játszott abban, hogy Sebastien Ogiert újra a VW volánja mögött láthassuk az ősszel.

„Felhívtam Malcolm Wilsont, hogy megkérdezzem, hogy van-e akadálya annak, hogy Seb egy Polo-val szerepeljen, annak ellenére, hogy ő most egy Ford Fiestával versenyez a világbajnokságban.” –árulta el Luis Moya az autosport.com-nak. „Malcolm nyíltan megmondta, hogy nincsen ezzel semmi gond. Ugyanez volt a válasz Sven Smeets (Volkswagen Motorsport igazgatója) részéről is, amikor rácsörögtem, hogy kölcsönkérjük az egyik tavalyi Polo R WRC-t. Egy ilyen jelentős eseményen ezek nem jelenthetnek problémát.”

170512 ogier n2

A 15. Rallylegend-en az 1995-ös világbajnok két korábbi navigátora, Derek Ringer és Nicky Grist is jelen lesznek, akárcsak Colin McRae testvére, Alister is, aki az 1995-ös Subaru Impreza-t fogja vezetni.

„Találkoztam a verseny szervezőivel, akik meséltek a terveikről, én pedig biztosítottam őket, hogy segíteni fogok nekik mindenben. Én csak telefonálgattam, az igazi munkát Colin McRae végezte el, amikor versenyzett. Mindenkit felhívtam és Carlos Sainz kivételével mindenki igent mondott. Carlos nagyon csalódott volt, de a fia azon a hétvégén Texasban fog rajthoz állni a Forma-1-ben, és a családjával együtt ott szeretne majd lenni a helyszínen.” –tette hozzá Moya.

Friss nemzetközi rally hírek