Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnoki futamgyőztes, Harri Rovanperä fia, Kalle bejelentette, hogy a Lett Rally Bajnokság mellett az olasz bajnokságban is rajthoz áll 2017-ben.

A 16 esztendős finn versenyző egy Peugeot 208 T16-ossal fog szerepelni a Peugeot Olaszország és a Pirelli támogatásával, csapattársa pedig a kilencszeres olasz bajnok, Paolo Andreucci lesz. Rovanperä az áprilisi Rally Targa Florio kivételével, az összes futamon rajthoz fog állni, de mivel a mediterrán országban csak 18 éves kortól szerezhető jogosítvány, így a fiatal pilóta navigátora, Risto Pietiläinen fogja vezetni az R5-ös Peugeot az összekötő szakaszokon.

170309 rovanpera n

Kalle Rovanperä 2015-ben a lett rallysprint bajnokság 2WD nyitott kategóriájának aranyérmese lett egy Citroen C2 R2 Max volánja mögött, tavaly pedig a Lett Rally Bajnokságban ért fel a csúcsra Toni Gardemeister csapata, a TGS Worldwide OÜ által felkészített Skoda Fabia R5-tel. Idén eddig két futamot rendeztek Lettországban; a fiatal tehetség mindkét alkalommal diadalmaskodni tudott, így a ponttáblázat éléről várja a folytatást.

Az olasz bajnokság első futamát, a Rally del Ciocco e Valle del Serchio-t március 17-19. között rendezik meg.

 


Friss nemzetközi rally hírek