Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing ír pilótája, Craig Breen nyerte a 2016-os belga rally bajnokság (BRC) utolsó fordulóját, a Rallye du Condroz-t.

Breen csapattársa, Stéphane Lefebvre megismételte tavalyi eredményét, mivel a második helyen ért célba a DS3 R5-tel, míg a dobogó legalsó fokára a Skoda Fabia R5-öst terelgető Vincent Verschueren állhatott fel.

Szombaton 16 gyorsasági szerepelt a programban. A délelőtti nyolc szakaszból ötöt Craig Breen nyert meg a Citroen DS3 R5 volánja mögött, míg a 2015-ös Rallye du Condroz aranyérmese, Cédric Cherain három részsikert könyvelhetett el. Az összetettben ekkor Cherain állt az élen, 12 másodperccel megelőzve Breent. Délután a Skodás pilóta tovább tudta növelni az előnyét, mivel öt szakaszt is megnyert, azonban a nap utolsó gyorsaságiján egy balos kanyarban a fák közé csúszott, és kénytelen volt feladni a versenyt. Cherain kiesésével Breen örökölte meg a vezető helyet az összetettben. Az ír versenyzőnek a nap végén közel 18 másodperces előnye volt Lefebvre-vel szemben.
A 2005-ös Ausztrál Rally győztese, Francois Duval is rajthoz állt a Huy környéki pályákon egy Hyundai i20 R5-össel, azonban a kilences, Amay – Bodegnée közötti távon motorhiba miatt kiesett. Guillaume Dilley szintén egy R5-ös Hyundai-jal indult, azonban technikai hiba miatt neki is idő előtt ért véget a futam.

161107 condroz n2

Vasárnap nyolc szakaszt kellett abszolválniuk a pilótáknak a célig. Craig Breen és Stéphane Lefebvre egy-egy alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak, míg „főnökük”, Yves Matton kétszer is első időt tudott autózni a C4 WRC-vel. - A maradék négy szakaszon a Mitsubishi Lancer WRC-t terelgető Chris Van Woensel száguldott végig a leggyorsabban.
A 43. Rallye du Condroz-t végül Craig Breen nyerte meg Stéphane Lefebvre és Vincent Verschueren előtt. A Citroen Racing első embere, Yves Matton az ötödik helyen fejezete be a futamot.

A 43. Rally du Condroz - Huy végeredménye:
1. C.Breen – S.Martin (Citroen DS3 R5)   1:59:09.8
2. S.Lefebvre – X.Portier (Citroen DS3 R5)   +24.3
3. V.Verschueren – V.Hostens (Skoda Fabia R5)   +37.7
4. X.Bouche – A.Grégoire (Skoda Fabia R5)   +1:05.6
5. Y.Matton – A.Podgory (Citroen C4 WRC)   +1:14.8
6. M.Canal-Robles – A.Neven (Skoda Fabia WRC)   +1:58.8
7. C.Van Woensel – R.Snaet (Mitsubishi Lancer WRC)   +2:07.2
8. K.Princen – P.Kaspers (Peugeot 28 T16)   +2:33.2
9. A.Fernémont – S.Maillen (Ford Fiesta R5)   +3:08.4
10. D.Vanneste – E.Snaet (Ford Fiesta R5)   +5:04.5

Friss nemzetközi rally hírek