Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az elmúlt években Sebastien Loeb, Petter Solberg, Kris Meeke, Yvan Muller, Freddy Loix valamint a Citroen Racing első embere, Yves Matton is rajthoz állt már a Belga Rally Bajnokság (BRC) zárófutamán, a Rallye du Condroz-on.

Az idei évben sem maradnak vb-menők nélkül a belga szurkolók. A finn Mikko Hirvonen az X-raid-es Minijét ezúttal egy R5-ös Citroen DS3-asra cserélni a Huy központú viadalon.

„Mindig figyelemmel követtem ezt a versenyt, így nagyon boldog vagyok, hogy rajthoz állhatok a Rallye du Condroz-on egy Citroen DS3 R5-tel. Soha nem mentem még ilyen autóval, ezért is lesz egy hatalmas élmény ez a futam a számomra.” –nyilatkozta a 15-szörös vb-győztes Mikko Hirvonen.

161022 condroz n2

Hirvonen mellett a Citroen Racing fiatal tehetsége, Stéphane Lefebvre is ott lesz az aszfaltos versenyen szintén egy R5-ös DS3-sal. A francia pilóta és navigátora, Gabin Moreau az augusztusi Német Rallyn súlyos balesetet szenvedett; Moreau még lábadozik, így helyére a belga Xavier Portier ugrik be.
A Citroen Racing csapatvezetője, Yves Matton is autóba ül a Rallye du Condroz-on. Matton egy igen tapasztalt mitfahrerrel, a kilencszeres világbajnok Daniel Elenával vág neki a távnak egy Citroen C4 WRC volánja mögött.

A 2005-ös Ausztrál Rally győztese, Francois Duval is nevezett a futamra, ahogy korábbi navigátora, Stéphane Prevot is szerepel a nevezési listán. Prevot egy Hyundai i20 R5-ösben fogja diktálni az itinert a fiatal Guillaume Dilley-nek.

A 43. Rallye du Condroz – Huy, november 4-6 között kerül megrendezésre.


Friss nemzetközi rally hírek