Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az egykori Forma-1-es pilóta, Robert Kubica 90%-ban biztos abban, hogy 2017-ben visszatér a pályaversenyzéshez. A 2008-as Kanadai Nagydíj győztesének F1-es pályafutását a 2011-ben a Ronde di Andore rallyversenyen elszenvedett balesete törte ketté, azonban a rallyzást folytatta és 2013-ban elhódította a WRC 2 bajnoki címet.

A lengyel pilóta idén csupán a Monte-Carlo Rallyn, valamint az olaszországi Rally Coppa Cittá di Lucca-n ült a volán mögé. Kubica az autosport.com-nak elárulta, hogy még mindig érez ambíciót a rallyzás iránt, de valószínűleg jövőre ismét a pályaautózás felé kanyarodik a karrierje.

161012 kubica n2

„Teljesen normális, hogy több ajánlatot is kaptam a pályaversenyzésből.” –kezdte Kubica. „Itt nevelkedtem és úgy gondolom, hogy jobb versenyző is vagyok, mint rallypilóta. 90%-ban biztos vagyok, hogy jövőre visszatérek a versenypályákra. Több lehetőség is van előttem, de biztos akarok lenni abban, hogy amit csinálok, az úgy történjen, ahogy én akarom. Azt várom, hogy magas szakmai szinten térhessek vissza a pályákra, de ugyanakkor figyelembe kell venni a fizikai oldalát is a dolognak, valamint a korlátaimat.”

Kubica márciusban, Martin Prokop csapattársaként, rajthoz állt Mugelloban egy 12 órás versenyen, egy Mercedes-Benz SLS AMG GT3-mal, valamint Spa-ban is szerepelt a Renault Sport Trophy futamán, ahol dobogós helyen végzett.

161012 kubica n3

„Hiányzik a rally, és vannak dolgok, amiket visszasírok.” –mondta Kubica a rallyban töltött éveiről. „Most már tapasztaltabb vagyok, így talán néhány esetben másképp cselekednék. Hoztam pár döntést pályaversenyzői fejjel, és úgy gondolom, hogy nem hittem magamban eléggé rallypilótaként. Ha nem lesz lehetőségem a WRC-ben, akkor visszatérek a versenypályákra.”


Friss nemzetközi rally hírek