Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A korábbi WRC pilóta, Matthew Wilson visszatér a Brit Rally Bajnokságba. A 29 éves pilóta az M-Sport által felkészített Ford Fiesta R5-tel fog indulni a BRC harmadik futamán, a Pirelli Carlisle Rallyn.

Wilson 2006 és 2011 között állandó résztvevője volt a rally világbajnokságnak, de az elmúlt években csak néhány versenyen állt rajthoz. Legutóbb a 2014-es Brit Rallyn szerepelt, ahol a WRC 2 kategória bronzérmese lett egy RRC Fiestával.

160420 wilson n2

A csapatnak csupán néhány napja marad felkészíteni az autót a versenyre, mivel Elfyn Evans fog vele versenyezni Argentínában a hétvégén.

„Reméljük, hogy Elfyn minden probléma nélkül teljesíti az Argentin Rallyt.” –mondta Wilson az autosport.com-nak. „Nagyon kevés időnk marad, miután visszakerül hozzánk az autó Argentínából, de bízom benne, hogy minden rendben lesz.”


„Olyan pilótákkal fogok csatázni, akik sokkal rendszeresebben versenyeznek, mint én. Elég, ha csak Elfynre gondolunk, aki jobban vezet, mint valaha, ráadásul majd egyenesen az Argentin Rallyról jön. Ott van még Fredrik Ahlin és Tom Cave, csak hogy megemlítsek még néhány gyors pilótát. Én 2004 óta nem versenyeztem Kielderben, így nem lesz könnyű dolgom, de már alig várom, hogy ismét a kormány mögé ülhessek.” –tette hozzá Matthew Wilson, akinek Stuart Loudon fogja diktálni az itinert.

Matthew 2004-ben a hatodik helyen ért célba a Pirelli Rallyn a Ford Focus RS WRC-vel. Édesapja, Malcolm 1994-ben közel 3 perces előnnyel tudott nyerni ezen a futamot a Ford Escort RS Cosworth-szal.

A BRC harmadik fordulója, a Pirelli Carlisle Rally április 30. és május 1. között kerül megrendezésre.


Friss nemzetközi rally hírek