Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah nyerte a közel-keleti rallybajnokság (MERC) idei második futamát, a Kuwait International Rallyt. A katari pilóta egy perccel előzte meg a második helyen célba érő Khalid Al Qassimi-t.

Al-Attiyah a szezonnyitó katari verseny után Kuvaitban is diadalmaskodni tudott a Ford Fiesta RRC-vel. A kétszeres Dakar-győztes a tizenhárom gyorsaságiból kilencen bizonyult a legjobbnak. Az első versenynapon 100%-os teljesítményt nyújtott, majd a második napon visszavett a tempóból, és két-két szakaszsikert átengedett Al Qassiminek és Yazeed Al-Rajhinak.

150316 nasser

„A második napon már nem nyomtam keményen, csak élvezni akartam a versenyzést. Egy kicsit meglepett, hogy ilyen könnyedén tudtam a leggyorsabb időket autózni. Azzal, hogy ötödik alkalommal nyertem itt, új rekordot állítottam fel, bár nem ez volt az elsődleges célom. A legfontosabb dolog a folyamatosság és a következetesség.” –nyilatkozta Al-Attiyah.


A harmadik helyen befutó Yazeed Al-Rajhi egy 60 másodperces időbüntetést és több defektet is begyűjtött a verseny során. A szaúdi pilóta 3 és fél perccel maradt el a futamgyőztestől.

A Kuwait International Rally végeredménye:

1. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Ford Fiesta RRC)   2:33:36.1
2. K.Al Qassimi – C.Patterson (Citroen DS3 RRC)   +1:02.1
3. Y.Al-Rajhi – M.Orr (Ford Fiesta RRC)   +3:29.7
4. A.Al-Kuwari – C.Marshall (Ford Fiesta RRC)   +4:23.1
5. K.Al Suwaidi – J.Higgins (Ford Fiesta RRC)   +5:16.3
6. A. Al-Kuwari – K.Duffy (Ford Fiesta RRC)   +9:36.2
7. S. Bin Eidan – V.Oslaj (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +19:24.8
8. E.Weiss – V.Psaraki (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +51:30.3
9. M.Belhelei – K.Al Kendi (Citroen DS3)   +59:20.9
10. R.Al Naimi – M.Aref (Mitsubishi Lancer Evo X)   +1:05:05.2

A bajnokság május első hétvégéjén, a Shiraz International Rallyval folytatódik.


Friss nemzetközi rally hírek