Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy hónappal azután, hogy Nasser Al-Attiyah második alkalommal is megnyert a Dakar Rallyt,  újabb győzelmet ünnepelhetett. A katari pilóta tizenkettedik alkalommal nyerte meg az FIA Közel-Keleti Rally Bajnokság nyitófutamát, a Qatar International Rallyt.

Al-Attiyah nagy csatát vívott az első helyért Yazeed Al-Rajhival, akinek az utolsó előtti szakaszon megsérült a Fiesta RRC-jének a hátsó felfüggesztése, így a Dakar-győztes kényelmesen behúzta a FIA MERC első futamát.

150211 merc n2

A dobogó második fokára Citroenes Khalid Al-Qassimi állhatott fel. A DS3 RRC pilótáját technikai hibák hátráltatták a nyitónapon, így közel 6 perc lemaradással ért célba Al-Attiyah mögött.

„Mindig különleges érzés itt Katarban nyerni, és mivel a címvédés a célom, ezért ez egy nagyon fontos győzelem volt. Fantasztikusan indult ez az év számomra, mivel megnyertem a Dakart és 12. alkalommal diadalmaskodtam ezen a rallyn. Nagyon mozgalmas lesz ez a szezon, de muszáj koncentrálnom, hogy a többi futamon is hasonló eredményeket érjek el.” –mondta Nasser Al-Attiyah.


A Qatar International Rally végeredménye:

1. N.Al-Attiya – M.Baumel (Ford Fiesta RRC)   2:12:10.1
2. K.Al-Qassimi – C.Patterson (Citroen DS3 RRC)   +5:53.2
3. S.Al-Attiyah – A.Hussein (Ford Fiesta RRC)   +14:49.9
4. S.Bin Eidan – V.Oslaj (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +29:00.2
5. M.Al-Suwaidi – J.Higgins (Ford Fiesta RRC)   +33:05.9
6. A.Mesgarha – V.Vahdati (Subaru Impreaz (43:32.8
7. A.Al-Kuwari – E.Sherry (Ford Fiesta R5)   +58:22.0
8. E.Weiss – V.Psaraki (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +1:16:00.2


Friss nemzetközi rally hírek