Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Idén egy igazi földi paradicsomban, Barbadoson rendezték meg a Race of Champions-t.

A Nemzetek Kupáját (RoC Nations Cup) az Északi Csapat nyerte. A 2014-es rallycross világbajnok, Petter Solberg, és a kilencszeres Le Mans győztes, Tom Kristensen a francia csapatot, vagyis Romain Grosjeant és Esteban Ocont legyőzve jutottak be a döntőbe, ahol két skót Forma-1-es pilóta várt rájuk.

141214 roc n2


A finálé első párbaját Tom Kristensen és Susie Wolff vívta. Ebben a körben a dán Kristensen bizonyult gyorsabbnak az Audi R8 LMS-el, és ezzel előnyhöz jutott a skandináv duó. A döntő második fordulójában Petter Solberg és David Coulthard csapott össze. A két pilóta fej-fej mellett haladt a Volkswagen Polo RX-ekkel, de végül Coulthardot intették le először, így egyenlítettek a skótok. A végső párbajban Kristensen le tudta győzni Coulthardot az Ariel Atommal, és ennek a sikernek köszönhetően a két skandináv pilóta ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán.

141214 roc n3

Az egyéni értékelésben David Coulthard lett az első, miután a vasárnapi fináléban legyőzte a német Pascal Wehrleint. Az első versenyet Coulthard húzta be a RoC Buggyval. A második összecsapást szintén a skót pilóta nyerte az Ariel Atommal, igaz ehhez kellett Wehrlein hibája is, amit az utolsó kanyarban vétett.


Friss nemzetközi rally hírek