Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica sikerével ért véget az idei Monza Rally Show. A lengyel pilóta azzal a Ford Fiesta RS WRC-vel szerepelt ezen a hétvégén, amellyel korábban megnyerte az olaszországi Rally del Casentino-t.

A végső győzelemért Robert Kubica és Valentino Rossi harcolt. A lengyel pilóta az első napot az élen zárta, azonban szombaton a MotoGP-s olasz versenyző átvette tőle a vezetést. A vasárnapi utolsó gyorsaságinak 5.1 másodperces hátránnyal vágott neki Kubica, de végül sikerült megnyernie a zárószakaszt és ezzel megelőzte Rossit. Robert Kubicának ez a legjobb eredménye, amit Monzában elért. 2006-ban és 2008-ban a harmadik helyen ért célba, igaz akkor még a BMW Sauber Forma-1-es autójával.

141130 monza n2

„Az időjárás végig esős volt, ami eléggé megnehezítette a dolgunkat, ezért is fantasztikus ez a győzelem. Nagyon boldog vagyok, hogy egy privát csapattal sikerült elérnünk ezt a sikert olyan nagyszerű ellenfelek ellen, mint például Valentino Rossi.” –nyilatkozta Kubica, akiről továbbra sem lehet tudni, hogy hol fog versenyezni jövőre.


Kubica és Rossi mögött Stefano D’Aste ért célba a Citroen DS3 WRC-vel. Gigi Galli a kilencedik lett, Ken Block pedig huszonkilencedikként teljesített a monzai versenypályán.

A Monza Rally Show végeredménye:

1. R.Kubica – A.Benedetti (Ford Fiesta RS WRC)   1:26:33.9
2. V.Rossi – C.Cassina (Ford Fiesta RS WRC)   +12.5
3.S.D’Aste – L.D’Aste (Citroen DS3 WRC)   +1:08.5
4. R.Brivio – D.Brivio (Ford Fiesta RS WRC)   +1:32.5
5. A.Bosca – R.Aresca (Ford Fiesta RS WRC)   +2:01.4
6. T.Cairoli – M.Romano (Citroen DS3 WRC)   +2:02.2
7. A.Salucci – M.Dotta (Ford Fiesta RS WRC)   +2:28.2
8. A.Perico – M.Morello (Ford Fiesta RS WRC)   +2:52.2
9. G.Galli – T.Molinaro (Ford Fiesta RS WRC)   +3:00.8
10. I.Spoldi – P.Urban (Ford Focus WRC)   +3:07.5


Friss nemzetközi rally hírek