Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Magyarország bejelentette, hogy a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros 2021-ben egy Skoda Fabia Rally2 evo-val fog szerepelni az ERC-ben.

Herczigék az elmúlt két szezonban a Baumschlager Rallye & Racing Volkswagen Polo GTI R5-ösével versenyeztek a rally Európa-bajnokságban, azonban idén már a Škoda Rally Team Hungary színeiben, a Topp-Cars Rally Team Skoda Fabia Rally2 evo-jával állnak rajthoz a sorozatban. Norbiék 2018-ban már versenyeztek Skodával a rally Eb-n, és két alaklommal is felállhattak a dobogóra – az Acropolis Rallyn a másodikak, Cipruson pedig a harmadikak lettek.

„Úgy tűnik, nem tudok elszakadni a márkától.” –kezdte a pilóta. „Skodával kezdtem el versenyezni, és a négy magyar bajnoki címemből hármat Skoda Fabiával nyertem. Az ERC-ben két alkalommal is felállhattunk a dobogóra a Fabia R5-tel. A Porsche Hungária támogatásával 2021-ben ismét a Škoda Rally Team Hungary színeiben fogunk szerepelni az ERC-ben. Kilenc évet versenyeztünk a BRR-rel, azonban idén már a Topp-Cars Rally Team által felkészített autóval fogunk indulni a bajnokságban.”   

A rally Európa-bajnokság 2021-es naptára:
1. Május 6-8. – 55th Azores Rally (Azori-szigetek, murva)
2. Június 18-20. - 77. Rally Poland (Lengyelország, murva)
3. Július 1-3. - Rally Liepāja (Lettország, murva)
4. Július 23-25. - Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfalt)
5. Augusztus 27-29. - 50th Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfalt)
6. Szeptember 24-26. - Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugália)
7. Október 22-24. - Rally Hungary (Magyarország, aszfalt)
8. November 18-20. - Rally Islas Canarias (Kanári-szigetek, aszfalt)

Fotó: fiaerc

További nemzetközi rally hírek