Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elmarad a rally Európa-bajnokság idei utolsó futama, a belgiumi Spa Rally, így a Kanári-szigeteken ér majd véget a 2020-as szezon.

Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett Belgiumban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, így az Ypres Rally után a Spa Rallyt is törölték. Erről Spa város polgármestere, Sophie Delettre, valamint Liège tartomány kormányzója, Hervvé Jamar döntöttek.

„A verseny szervezője, a DG Sport kiváló munkát végzett, azonban sajnos kénytelenek vagyunk törölni a futamot.” –árulta el Sophie Delettre. „A jelenlegi egészségügyi válság miatt rendkívül óvatosnak kell lennünk. Nagyon szomorúak vagyunk a kialakult helyzet miatt, de reméljük, hogy a második hullám után nyugodtan folytathatjuk majd az életünket.”

Az ERC bajnoki címért két pilóta, Alexey Lukyanuk, illetve Oliver Solberg szállhat majd harcba a Kanári-szigeteken. Az ERC1 Junior első helyére Grégoire Munster és Oliver Solberg esélyes. Az ERC2 kategóriát Érdi Tibor vezeti, aki a szezonzárón is rajthoz áll majd a Mitsubishi Lancer Evo X-essel. A Spa Rally törlése után Ken Torn az ERC3 Junior bajnokaként utazik Gran Canariára, miután Pep Bassas már nem tudja őt utolérni a bajnoki tabellán.

Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora a következőket mondta: „A DG Sport mellett állunk, és elfogadjuk a döntést, hogy elhalasztják 2021-re a Spa Rallyt. Christian Jupsin és csapata mindent megtett annak érdekében, hogy megtarthassák a futamot, azonban mindenki egészsége és a biztonsága a legfontosabb.”

A 44. Rally Islas Canarias november 26-28. között kerül megrendezésre. A futamon két magyar párosnak, Ifj. Érdi Tibornak és Csökő Zoltánnak, illetve Vogel Adriennek és Notheisz Ivettnek is szurkolhatunk majd.

A bajnokság állása a szezonzáró előtt:
ERC:
1. Alexey Lukyanuk   116 pont
2. Oliver Solberg   89
3. Grégoire Munster   83

ERC2:
1. Ifj. Érdi Tibor   120 pont
2. Zelindo Melegari   112
3. Andrea Mabellini   89

ERC3:
1. Ken Torn   150 pont
2. Josep Bassas   117
3. Amaury Molle   55

ERC1 Junior:
1. Grégoire Munster   125 pont
2. Oliver Solberg   124
3. Efrén Llarena   79

ERC3 Junior:
1. Ken Torn   150 pont
2. Josep Bassas   117
3. Dennis Rådström    45

Abarth Rally Cup:
1. Andrea Mabellini   75 pont
2. Martin Rada   43
3. Roberto Gobbin   36

További nemzetközi rally hírek