Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megjelent a rally Európa-bajnokság 2021-es tervezett naptára. Jövőre november helyett október közepén látogathat majd el az ERC mezőnye Magyarországra.

A rally Európa-bajnokság 2021-es idénye március közepén rajtol el Portugáliában, és októberben ér véget Magyarországon. Az ideiglenes naptárban nyolc verseny szerepel, négy aszfaltos, és négy murvás futam. Három tartalék helyszínt is megnevezett a sorozat promótere, ha a COVID-19 miatt változtatni kellene a programon. A menetrendet összeállításánál törekedtek a költséghatékonyságra, hogy a csapatok minél gazdaságosabban juthassanak el a versenyhelyszínekre.

Jean-Baptiste Ley, az FIA ERC koordinátora a következőket mondta: „Ahhoz, hogy folytatódhasson a rally Európa-bajnokság sikertörténete, törekednünk kell arra, hogy csökkentsük a költségeket. Az ERC 2021-es naptárát is úgy állítottuk össze, hogy ezt szem előtt tartottuk. Be kell látnunk, hogy a COVID-19 világjárvány továbbra is nagy kihívást jelent, és úgy gondoljuk, hogy ez a naptár ésszerű és reális lesz. Minden helyszínen figyelembe vesszük a helyi korlátozásokat, és a biztonsági követelményeket, de van három tartalék versenyünk is arra az esetre, ha véletlenül valamelyik futamra nem kerülhetne sor.”

201112 fiaerc21 n2

A rally Európa-bajnokság 2021-es tervezett naptára:
1. Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugália, murvás) - március 12-14.
2. 55th Azores Rallye (Azori-szigetek, murvás) – március 25-27.
3. Rally Islas Canarias (Kanári-szigetek, aszfaltos) – május 6-8.
4. 77th Rally Poland (Lengyelország, murvás) – június 18-20.
5. Rally Liepāja (Lettország, murvás) – július 1-3. *
6. Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfaltos) – július 23-25.
7. 50th Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfaltos) – augusztus 27-29.
8. Rally Hungary (Magyarország, aszfaltos) – október 22-24.

*megerősítésre vár

Tartalék versenyhelyszínek:
Rallye Sanremo (Olaszország, aszfaltos)
Cyprus Rally (Ciprus, murvás)
Spa Rally (Belgium, aszfaltos)

További nemzetközi rally hírek