Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg tavaly történelmet írt, amikor 17 évesen, 8 hónaposan és 3 naposan megnyerte a Rally Liepāja-t, és ezzel ő lett az ERC történetének legfiatalabb futamgyőztes pilótája. Solberg most bejelentette, hogy idén is rajthoz áll a lettországi viadalon.

Oliver Solberg az ERC idei szezonnyitóján, a Rally di Roma Capitale-n a harmadik helyen ért célba a Pirelli abroncsaival felszerelt Volkswagen Polo GTI R5-tel. A norvég pilóta az olaszországi viadalt követően a Rally Liepāja-n is elindul a Polo-val.

„Még mindig nehezen hiszem el a tavalyi sikeremet, ezért nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Rally Liepāja-ra.” –kezdte a pilóta. „Ez a sikertörténet már a tegnapé, és most azért megyek Lettországba, hogy pontokat szerezzek, és felkészüljek a rally világbajnokság következő futamára, az Észt Rallyra.”

Solberg Olaszországban felállhatott a dobogó legalsó fokára, míg az ERC1 Junior kategóriát megnyerte Simone Tempestini előtt.

„Rómában nagyon jól éreztem magam. Őszintén szólva ez az eredmény nagy önbizalmat adott nekem. Fantasztikus siker számomra az, hogy a harmadik helyen értünk célba abban a nagyon erős mezőnyben. Nagyon sok R5-ös autó, és rengeteg gyors pilóta volt az ellenfeleink között.”

Solberg 2019-ben a tizenhárom szakaszból tizet megnyert a Rally Liepāja-n, és végül 22.7 másodperccel ért célba Alexey Lukyanuk előtt.

„Tavaly kezdtem el négykerék-meghajtású autókkal versenyezni murván, így nem igazán voltak elvárásaim az eredményét illetően, de a kezdetektől jó tempót tudtunk diktálni.  A Rally Liepāja egy gyors verseny, ahol nagyon pontosnak és precíznek kell lenned. Egyszerűnek tűnik, de nem könnyű itt versenyezni. Alexey (Lukyanuk) az egyik leggyorsabb és legőrültebb R5-ös pilóta a világon. Biztos vagyok benne, hogy hatalmasat fogunk ismét csatázni, és úgy gondolom, hogy revánsot akar venni. Mindent megteszek majd, hogy idén is előtte végezzek. Izgalmas verseny lesz.” –tette hozzá Solberg.

Fotó: @OliverSolberg01

További nemzetközi rally hírek