Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Rally Hungary idén bekerült az FIA ERC1 Junior valamint az FIA ERC3 Junior bajnokság programjába. A Nyíregyháza központú viadal az elhalasztott 50. Barum Czech Rally Zlín helyére került be a sorozat kalendáriumába.

A Rally Hungary 2019-ben látta először vendégül a rally Európa-bajnokság mezőnyét. Tavaly hatalmas csatát vívott a bajnoki címért Alexey Lukyanuk, Łukasz Habaj és a korábbi ERC Junior U27 bajnok, Chris Ingram a Nyíregyháza környéki szakaszokon. A bajnoki trófeát végül a Skoda Fabia Rally2 Evo-val versenyző Chris Ingram – Ross Whittock páros szerezte meg.
A Juniorok 2020-ban öt versenyen állhatnak majd rajthoz – három aszfaltos, és két murvás eseményen -, azonban lehetőségük lesz a legrosszabbul sikerült versenyük nullázásra is.

Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora a következőket mondta: „Örülünk, hogy a Rally Hungary is bekerül az FIA ERC1 Junior és az FIA ERC3 Junior bajnokság naptárába, aminek köszönhetően a versenyzőknek lehetőségük lesz a legrosszabb eredményük nullázására. Nagyon jó a kapcsolatunk a Rally Hungary szervezőjével, a Truck Race Promotion Kft-vel, és biztosak vagyunk benne, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel első osztályú versenyt fognak rendezni a feltörekvő fiatal pilóták és csapataik számára.”

Őry Tamás, a Rally Hungary promótere így nyilatkozott: „Tavaly nagyon izgalmas volt az ERC Junior kategória szezonja. Úgy gondolom, mindannyian emlékszünk Chris Ingram és Filip Mareš hatalmas csatájára, amelyben végül Ingram 0,3 másodperccel és két ponttal maradt alul Mareš-sel szemben. A Barum Czech Rally Zlín idei futamának elhalasztása után úgy gondoltuk, jó ötlet lenne Magyarországra hozni a Junior bajnokságot. Már tavaly is szerettük volna ezt elérni, de akkor nem volt erre lehetőségünk. Most a nemzetközi promóter, az Eurosport Events nyitott volt az együttműködésre. A mi részünkről ez egy óriási siker, hogy egy újabb magas színvonalú sorozatot tudunk Magyarországra hozni, ami a rallyversenyzők következő generációjának képzésére összpontosít.”  

Az FIA ERC1 Junior és FIA ERC3 Junior bajnokság 2020-as programja:
Július 24-26. – Rally di Roma Capitale (aszfalt)
Augusztus 14-16. – Rally Liepāja (murva)
Szeptember 17-19. – Azores Rallye (murva)
November 6-8. – Rally Hungary (aszfalt)
November 26-28. – Rally Islas Canarias (aszfalt)

További nemzetközi rally hírek