Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Barum Rally szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy elhalasztják az 50. Barum Czech Rally Zlín-t. A verseny eredetileg augusztus végén került volna megrendezésre, azonban a jubileumi futamra még egy évet kell várnunk.

A rendezők döntése nem csak a cseh bajnokságot, hanem a rally Európa-bajnokságot is érinti, ugyanis a Barum Rally a 2020-as ERC harmadik fordulója lett volna. A verseny igazgatóhelyettese, Jan Regner elárulta, hogy a döntésüket a gazdasági okok mellett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos esetleges jövőbeli korlátozások is befolyásolták.

„Jelenleg nem tudjuk, hogy lesznek-e olyan korlátozások Zlín környékén, mint amilyenek például a szomszédos Morva-sziléziai régióban is érvényesek. Úgy gondoljuk, hogy 2021-ben méltóságteljesen tudjuk majd megrendezni az 50. Barum Rallyt.” –mondta Jan Regner a Zlínben tartott sajtótájékoztatón.

A végső döntést arról, hogy a Barum Rally idén nem kerül megrendezésre, ma hozták meg. A szervezők a múlt héten jelentették be, hogy 3.5 millió korona hiányzik a verseny megrendezéséhez, így a szurkolókhoz fordultak segítségért. A gyűjtés során több mint 300.000 koronát adtak össze a rajongók.

További nemzetközi rally hírek