Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tovább csúszik a 2020-as rally Európa-bajnokság rajtja, miután az azori-szigeteki, és a kanári-szigeteki forduló után a lettországi Rally Liepāja-t is elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

A verseny május 29-31. között került volna megrendezésre, azonban az esemény szervezője, az RA Events, az ERC promótere, az Eurosport Events, az FIA, valamint a helyi hatóságok megállapodott a verseny elhalasztásáról. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a lett kormány meghosszabbította a COVID-19 miatt hozott korlátozásokat.
Az Eurosport Events továbbra is szeretné, ha az idei évre tervezett mind a nyolc fordulót meg tudnák rendezni. A 2020-as rally Európa-bajnokság az új kalendárium szerint júniusban a Lengyel Rallyval startolna el, míg a Rally Liepāja-nak egyelőre nem találtak új dátumot. A II. Rally Hungary időpontja továbbra sem változott, így az ERC mezőnye november 6-8. között látogathat majd el Magyarországra.

Az FIA ERC 2020-as naptára:
Június 26-28. – 77th Rally Poland (Lengyelország / murva)
Július 24-26. – Rally di Roma Capitale (Olaszország / aszfalt)
Augusztus 28-30. – Barum Czech Rally Zlín (Csehország / aszfalt)
Szeptember 17-19. – Azores Rally (Azori-szigetek / murva)
Október 16-18. – Cyprus Rally (Ciprus / murva)
November 6-8. – Rally Hungary (Magyarország / aszfalt)
December 3-5. – Rally Islas Canarias (Kanári-szigetek / aszfalt)
??? – Rally Liepāja (Lettország / murva)

További nemzetközi rally hírek