Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nem Magyarországon, hanem a Kanári-szigeteken ér majd véget a rally Európa-bajnokság 2020-as szezonja. Eredetileg május első hétvégéjén került volna megrendezésre a Rally Islas Canarias, azonban a koronavírus-járvány miatt ezt az eseményt is elhalasztották.

Az ERC promótere a verseny szervezőivel, Gran Canaria kormányzati szerveivel, a spanyol autósport szövetséggel valamint az FIA-val azon dolgozott, hogy egy új időpontot találjanak a Rally Islas Canarias-nak. Ma bejelentették, hogy az ERC spanyolországi fordulója december 3-5. között kerül majd lebonyolításra.

Jean-Baptiste Ley, az ERC-sorozat koordinátora a következőket mondta: „Nyilvánvaló, hogy a versenyek elhalasztása és átütemezése felfordulással jár, és ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani. Folyamatosan nyomon követjük a helyzet alakulását olyan szervezetekkel együtt, akik azon vannak, hogy megvalósulhasson az idei Rally Islas Canarias. Sikerült egy alternatív dátumot kijelölnünk a verseny megrendezésére, így a tervezett nyolc fordulót meg tudjuk majd tartani az idei szezonban. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki segített nekünk ennek elérésében, beleértve a többi ERC-futam szervezőit is. Nyilvánvalóan tapasztaljuk, hogy a szezonkezdés elhalasztása komoly kompromisszumokat és nehézségeket eredményez, azonban a versenyzőktől, a csapatoktól és a partnereinktől továbbra is megkapjuk a támogatást. A közelgő versenyek előkészületei már zajlanak, és már nagyon várjuk, hogy elkezdődhessen az idei szezon.”

A 2020-as rally Európa-bajnokság módosított naptára:
Május 29-31. - Rally Liepāja (Lettország, murva)
Június 26-28. - 77th Rally Poland (Lengyelország, murva)
Július 24-26. - Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfalt)
Augusztus 28-30. - Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfalt)
Szeptember 17-19. - Azores Rallye (Azori-szigetek, murva)
Október 16-18. - Cyprus Rally (Ciprus, murva)
November 6-8. - Rally Hungary (Magyarország, aszfalt)
December 3-5. - Rally Islas Canarias (Kanári-szigetek, aszfalt)

További nemzetközi rally hírek