Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezik meg a 2019-es rally Európa-bajnokság hetedik futamát, a Ciprus Rallyt, ahol Mikko Hirvonen is rajthoz áll egy Ford Fiesta R5-tel.

A finn pilóta, aki WRC-s pályafutása során 163 világbajnoki futamon vett részt, több alkalommal is a dobogón tudott végezni Cipruson. Ezúttal az MM Motorsport Ford Fiesta R5-ösével vág neki a murvás szakaszoknak, az itinert pedig Jarno Ottman diktálja majd neki. Hirvonenék augusztus végén, az észtországi Lõuna-Eesti Ralli-n is elindultak a Fiestával, azonban technikai hiba akkor nem értek célba.

„Sok szép emlékem van a Ciprus Rallyról.” –kezdte Mikko Hirvonen, aki kétszer is a TOP 3-ban tudott végezni ezen a versenyen. „Most a dobogó lesz a legutolsó, amire gondolni fogok, amikor szeptember végén majd visszaülök a volán mögé. Elsődleges célom az lesz, hogy jól érezzük magunkat az autóban ezen a kemény versenyen. Mindig is szerettem Cipruson versenyezni, mert sok szakasz olyan, mintha a Dakaron mennénk. Régóta ismerem Markko Märtint, és Ciprus egy remek hely arra, hogy az év ezen szakaszában ellátogassunk oda. Ez egy jól szervezett esemény, ahol mindig élvezet versenyezni. Észtországban már összeismerkedtem az autóval és a csapattal. A Louna-Eesti Ralli egy tökéletes alkalom volt, hogy ráhangolódjunk a ciprusi futamra, és nagyon hasznos is volt, mivel előjött egy apró technikai hiba az autón, amit így az ERC futamra orvosolni tudtunk.”

Mikko Hirvonen mellett Nasser Al-Attiyah is ott lesz a mezőnyben. A Nicosia környéki futamon a Mol Racing Team párosának, Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak is szurkolhatunk majd, de rajthoz áll az Ifj. Érdi Tibor – Kovács Szabolcs kettős is a Skoda Fabia R5-tel.

További nemzetközi rally hírek