Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az osztrák BRR (Baumschlager Rallye & Racing GmbH) vehette át az első Volkswagen Polo GTI R5-öt. Raimund Baumschlagerék a rally Európa-bajnokságban fognak szerepelni az új autóval.

A VW Polo GTI R5 októberben a Katalán Rallyn mutatkozott be a nagyközönség előtt. A vegyes felületű versenyen Petter Solberg valamint Eric Camilli terelgette a Volkswagen legújabb rallyautóját. Camillit technikai gondok hátráltatták, azonban Solberg a WRC 2 harmadik helyén ért célba a kis méregzsákkal. A Volkswagen Motorsport most elkezdte kiszállítani a megrendelőiknek az R5-ös Volkswgeneket. Az első autót Raimund Baumschlager csapata, a BRR vehette át.

„Két autóval fogunk versenyezni az FIA ERC-ben.” –kezdte Raimund Baumschlager, aki maga is részt vett a Polo GTI R5 tesztelésében. „A harmadik autó iránt is hatalmas az érdeklődés. Sok potenciális ügyfelünk érdeklődött már, akik szoros kapcsolatban állnak a Volkswagennel, így nagyon örülnek, hogy megérkezett a Polo GTI R5.”

A BRR aszfaltos és murvás versenyekre való alkatrészeket is berendelt a Polo GTI R5-höz.

„Számunkra az is nagyon fontos, hogy meglegyenek a szükséges pótalkatrészek. A Volkswagen Motorsport ezen a területen is kiváló partnerünk.” –tette hozzá a 14-szeres osztrák bajnok, Raimund Baumschlager.

A BRR VW Polo-ja december 1-jén, a csehországi Pražský Rallysprint-en fog debütálni.

További nemzetközi rally hírek