Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elérhető a rally Európa-bajnokság idei hatodik futamának, a Barum Rallynak a nevezési listája. Több magyar páros is rajthoz áll a Zlín környéki versenyen.

Alexey Lukyanuk és Bruno Magalhaes Csehországban tovább harcolhat a bajnoki címért. A két pilótát csupán 9 pont választja el egymástól. A bajnokság harmadik helyén tanyázó MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón kihagyta a legutóbbi olaszországi versenyt, azonban a Barum Rallyn ismét beülnek a Skoda Fabia R5-be. Herczigéken kívül a Botka Dávid – Mesterházi Márk kettős is ott lesz az ERC mezőnyében. Német László Szegő Jánossal az oldalán szintén egy R5-ös Skodával vág neki az aszfaltos pályáknak.
Az Ifj. Érdi Tibor – Papp György Mitsubishis alakulat idén már három futamgyőzelmet szerzett az ERC 2-ben, és nyilván most is a dobogó legmagasabb fokát tűzik ki célul. Juhász Csaba és Juhász Zsolt a Rally di Roma Capitale-n ezüstérmesek lettek az ERC 2-ben, és Csehországban ismét ott lesznek a Mitsubishi Lancer Evo X-essel.
A Klausz Kristóf – Csányi Botond páros egy Peugeot 208 R2-vel indul, de rajtuk kívül a László Martin – Zsiros Gábor duó, valamint a Csomós Miklós – Nagy Attila kettős is 208-assal fog szerepelni.

A Star Rally Historic mezőnyében is szép számmal lesznek magyar indulók. Lukács Zsolték egy Skoda 110 Rally-val, Nagy Tamásék egy Moskvich 403-assal, Molnár Ferencék és Berta Józsefék Lada VFTS-sel, Hajtós Péterék Wartburg 353 WR-rel, Balogh Lajosék pedig Trabanttal indulnak a cseh futamon.

Az ERC nevezési listája itt található, a Star Rally Historic mezőnye pedig itt olvasható.

A bajnokság állása a Barum Rally előtt:

ERC:
1. Alexey Lukyanuk   120 pont
2. Bruno Magalhaes   111
3. Herczig Norbert   62
4. Simos Galatariotis   50
5. Fabian Kreim   43

21. Botka Dávid   8

36. Ifj Érdi Tibor   1

ERC 2:
1. Ifj Érdi Tibor   118 pont
2. Sergei Remmenik   114
3. Juan Carlos Alonso   72

7. Juhász Csaba   30

A 48. Barum Czech Rally Zlín augusztus 24 – 26. között kerül megrendezésre.

Fotó: czechrally.com

További nemzetközi rally hírek